actueel background image

Voorbeschouwing: Borussia Dortmund – Club Brugge (24 november 2020)

24 nov 2020 | 12:01 0

Dinsdagavond 24 november 2020 gaan wij weer massaal voor de televisie zitten. Er staan weer tal van geweldige voetbalwedstrijden op het programma in de UEFA Champions League. Een van de leukste wedstrijden is het duel tussen Borussia Dortmund en Club Brugge. De ogen zijn vanzelfsprekend gericht op de smaakmaker Erling Haaland. De spits kwam afgelopen weekend namelijk viermaal tot scoren in het uitduel bij Hertha BSC. Echter kan ook Club Brugge voor een stunt zorgen, de Belgen zijn namelijk goed begonnen aan de groepsfase van de Champions League.

Vooruitblik

Borussia Dortmund won het uitduel bij Club Brugge met 0-3. Echter kreeg ook Club Brugge voldoende kansen op een doelpunt. Het komt dan ook niet al te vaak voor dat de Belgen niet tot scoren komen. Wij verwachten dat de thuisploeg wint en Haaland de openingstreffer op zijn naam schrijft. Toch zien wij de Belgen wel op zijn minst één keer tot scoren komen.

Borussia Dortmund is de favoriet

Borussia Dortmund is vanzelfsprekend de grote favoriet tegen Club Brugge. Begin deze maand wisten de Duitsers het uitduel namelijk al met 0-3 te winnen. De eindstand stond al halverwege de wedstrijd op het scorebord. Spits Erling Haaland was wederom goed voor twee doelpunten. Borussia Dortmund won vijf van de laatste zes wedstrijden, er werd alleen verloren van Bayern München. De Duitse topclub staat momenteel op de 1e plaats in de groep, alleen zijn de verschillen minimaal. Mocht Club Brugge stunten dan zou Borussia Dortmund zomaar naar de 3e plaats kunnen zakken. Bij winst staat de ploeg al met één been in de knock-outfase.

Club Brugge aast op eerherstel

Club Brugge staat op de 3e plaats in de groep met vier punten uit drie duels. Een knappe prestatie, want de Belgen maken nog altijd kans op de volgende ronde. Club Brugge won met 1-2 bij Zenit Sint-Petersburg en speelde met 1-1 gelijk tegen SS Lazio. De nederlaag tegen Borussia Dortmund werd al snel hersteld met twee overwinningen in de Belgische competitie. Afgelopen weekend werd er nipt met 1-0 gewonnen van KV Kortrijk. In 2018 speelde Club Brugge ook een CL-uitduel in Dortmund, destijds eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel.

Statistieken

– Borussia Dortmund staat op de 1e plaats met zes punten
– Borussia Dortmund won met 0-3 bij Club Brugge
– Haaland scoorde vorig weekend maar liefst vier doelpunten
– Haaland scoorde tweemaal in het uitduel bij Club Brugge
– Borussia Dortmund won de laatste vier thuisduels
– Club Brugge staat op de 3e plaats met vier punten
– Club Brugge won met 1-2 bij Zenit Sint-Petersburg
– Club Brugge won de laatste twee wedstrijden
– Club Brugge scoorde in 12 van de laatste 13 wedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.