actueel background image

Voorbeschouwing: Bayern München – Borussia Mönchengladbach 13-6-20

12 jun 2020 | 15:23 0

De laatste weken heeft Bayern München goede zaken gedaan in de jacht op de landstitel. De Duitse topclub wist een ruime afstand te nemen op achtervolger Borussia Dortmund. Daarmee is zij hard op weg naar het 30e landskampioenschap in de historie van de club.

Eerder dit seizoen won Borussia Mönchengladbach in eigen huis met 2-1 van de koploper. Echter zal ‘FC Hollywood’ zich niet opnieuw laten verrassen. Mocht Bayern München winnen en Borussia Dortmund verliezen, dan is de club al officieel landskampioen!

Het wordt dan ook een spannende zaterdagavond voor de Duitse club. Bekijk hieronder de voorbeschouwing van de kraker tussen Bayern München en Borussia Mönchengladbach (18:30 uur, zaterdag). We kijken ook meteen naar de vorm van beide clubs.

Vooruitblik

Borussia Mönchengladbach wist vorig seizoen met 0-3 te winnen op bezoek bij Bayern München. De thuisploeg zit alleen nu veel beter in zijn vel en lijkt haast onverslaanbaar. Wij verwachten dan ook revanche van de aankomende landskampioen. Het feit dat Bayern al dit weekend kampioen kan worden zal ook voor veel motivatie zorgen. Een 4-0 overwinning voor de thuisploeg is zeker niet ondenkbaar.

Bayern München lijkt onverslaanbaar

Bayern München draait momenteel ontzettend goed. De Duitse topclub wist de laatste negen wedstrijden te winnen, waaronder de topper tegen Borussia Dortmund (0-1). Hierdoor staat de club op de eerste plaats met 70 punten uit 30 competitiewedstrijden. De titel kan Bayern München haast niet meer ontgaan.

Diverse kenners zien de ploeg als grootste titelkandidaat voor de UEFA Champions League, mocht het restant nog uitgespeeld worden. In de laatste vijf gewonnen duels ging Bayern München met een voorsprong rusten en wij verwachten nu dan ook niets anders. Bayern München kwam gemiddeld ruim 3,4 keer tot scoren per wedstrijd sinds de hervatting van het seizoen.

Borussia Mönchengladbach hoopt op een nieuwe stunt

Borussia Mönchengladbach staat op de vierde plaats in de Bundesliga en kan zich nog altijd direct kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Echter kan de ploeg zich weinig misstappen meer veroorloven, aangezien Bayer Leverkusen evenveel punten heeft als Borussia Mönchengladbach.

De ploeg won slechts drie van de laatste zeven wedstrijden, maar het ging ook driemaal onderuit. In uitduels zijn de resultaten ook niet om over naar huis te schrijven. Borussia Mönchengladbach won drie van de laatste tien duels op vreemde bodem. Eerder dit seizoen won Borussia Mönchengladbach wel nog met 2-1 van de koploper.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de bundesliga is populair.

Borussia Monchengladbach logo
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.