actueel background image

Voorbeschouwing: AZ – SSC Napoli (3 december 2020)

03 dec 2020 | 10:53 0

Donderdagavond moet AZ stunten tegen SSC Napoli om nog een goede kans te kunnen maken op plaatsing voor de knock-outfase van de UEFA Europa League. De Alkmaarse club staat op gelijke hoogte met Real Sociedad en kan bij winst over SSC Napoli kruipen op de ranglijst. Essentieel, aangezien er anders een goede kans is dat Real Sociedad en SSC Napoli het in de laatste speelronde op een akkoordje gooien.

Vooruitblik

SSC Napoli is goed bezig de laatste weken en kreeg slechts één tegendoelpunt in de laatste vier duels. Afgelopen weekend maakte de club een geweldige indruk toen het met 4-0 won van AS Roma. De ploeg won ook de laatste vier uitwedstrijden en is dan ook de favoriet tegen AZ. In Napels wonnen de Alkmaarders, al was dat wat gelukkig. AZ moest de hele wedstrijd verdedigen en wist die ene kans te benutten. Het spelbeeld zal hoogstwaarschijnlijk nu niet anders zijn. Als AZ lang de nul kan houden dan is er veel mogelijk in Alkmaar.

AZ heeft de smaak te pakken

AZ was vorige week dichtbij een overwinning op de koploper van de La Liga. Er werd in het AFAS Stadion met 0-0 gelijkgespeeld tegen Real Sociedad. Dat was erg zonde, aangezien de Alkmaarders meerdere kansen kregen op de winnende treffer. Na een valse start in de Eredivisie heeft de ploeg de smaak weer te pakken. AZ won bij SSC Napoli (0-1) en versloeg Rijeka (4-1) met ruime cijfers. Alleen het uitduel bij Real Sociedad ging met 1-0 verloren. In de Eredivisie won AZ de laatste vier wedstrijden en heeft het zich weer in de subtop genesteld. AZ moet sterkhouder Jonas Svensson missen vanwege een blessure, zijn plek zal worden overgenomen door de Japanner Suguwara.

SSC Napoli aast op revanche

SSC Napoli staat op de eerste plaats in de groep met 9 punten uit vier wedstrijden. De Italiaanse topploeg won driemaal en ging alleen onderuit tegen AZ. Het kwam zelf vijfmaal tot scoren in de Europa League, net zo vaak als AZ. SSC Napoli is defensief bijzonder sterk en incasseerde pas twee tegendoelpunten. De aanvalslinie is ongekend gevaarlijk met aanvallers als Osimhen, Insigne, Lozano en Mertens. Napoli won overigens drie van de laatste vier duels met een minimaal verschil. SSC Napoli aast op revanche tegen AZ en zal met zijn beste ploeg aantreden in het AFAS Stadion.

Statistieken

– AZ won drie van de laatste vijf duels
– In twee van de laatste vijf duels van AZ werd er driemaal of vaker gescoord
– AZ won met 0-1 bij SSC Napoli
– AZ mist sterkhouder Jonas Svensson
– SSC Napoli won vier van de laatste vijf duels
– In drie van de laatste vijf duels van SSC Napoli werd er driemaal of vaker gescoord
– SSC Napoli kreeg pas twee tegentreffers in de Europa League

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.