actueel background image

Voorbeschouwing: AZ – HNK Rijeka (29 oktober 2020)

29 okt 2020 | 12:46 0

AZ is dit seizoen één van de meest besproken clubs van Nederland. De Alkmaarders maken een bijzonder teleurstellend en gek seizoen door. AZ speelde de eerste vijf wedstrijden in de competitie gelijk en gaf in de laatste vier competitieduels een ruime voorsprong uithanden in de laatste tien speelminuten. Desondanks wist AZ wel te stunten in de UEFA Europa League. Kan de thuisploeg het vanavond opnieuw opbrengen om met een uitgedunde selectie een resultaat te boeken in Europa?

Vooruitblik

AZ is volgens de bookmaker de grote favoriet tegen HNK Rijeka, echter is dat naar onze mening echt geen zekerheid. AZ maakt een moeilijke en vooral pijnlijke periode door. De vele gelijke spelen in de laatste minuten zorgen voor tik na tik. Een gelijkspel is dan ook een mogelijkheid, al hopen wij dat AZ gewoon drie punten pakt voor het Nederlands voetbal.

Extreem wisselvallig AZ

AZ wist dit seizoen geweldig voetbal te laten zien, maar ook onwijs diep door het ijs te zakken. De Noord-Hollandse club speelde de eerste vijf competitieduels gelijk en viermaal werd er een ruime voorsprong weggegeven. Vorig weekend ging het wederom mis in de allerlaatste minuten. Er werd bij ADO Den Haag in de laatste minuten een 0-2 voorsprong uithanden gegeven (2-2). De ploeg moest het vorig seizoen hebben van een ijzersterke verdediging en kreeg dit seizoen in vrijwel alle wedstijden minimaal één tegendoelpunt. Echter werd er vorige week donderdag wel gestunt op bezoek bij SSC Napoli. AZ won met 0-1 in Italie, ondanks het feit dat er onwijs veel spelers ontbraken vanwege het coronavirus. Het winnende doelpunt kwam op naam van Dani de Wit.

HNK Rijeka mag niet onderschat worden

HNK Rijeka is een gevaarlijke tegenstander voor AZ in de Europa League. De Kroatische voetbalclub wist zich te kwalificeren voor de groepsfase door met 0-1 te winnen bij de Deense topclub FC Kopenhagen. Daarnaast heeft HNK Rijeka ook de nodige ervaring in de Europa League. In eigen land presteert de ploeg weer erg goed. Rijeka pakte 12 punten uit de eerste zes competitieduels en kreeg de minste tegentreffers. Vorige week ging het thuisduel tegen Real Sociedad met 0-1 verloren, het winnende doelpunt werd vlak voor het eindsignaal gescoord. De sterke verdediging was weer opvallend en zal voor veel problemen gaan zorgen bij AZ.

Statistieken

– AZ speelde vijf van de laatste zes wedstrijden gelijk
– AZ is nog ongeslagen in het seizoen 2020/2021
– AZ mist wederom een groot deel van de selectie vanwege corona
– AZ incasseerde in zes van de laatste zeven duels minimaal één tegentreffer
– AZ won vorige week met 0-1 bij SSC Napoli
– HNK Rijeka won vier van de laatste vijf duels
– HNK Rijeka verloor vorige week met 0-1 tegen Real Sociedad
– HNK Rijeka incasseerde acht tegentreffers in de laatste 11 duels

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.