actueel background image

Voorbeschouwing: Ajax – FC Groningen (25 september 2021)

23 sep 2021 | 16:50 0

Ajax kent een bijzonder sterk seizoen tot op heden. De Amsterdamse club legt fantastisch voetbal op de mat en lijkt dan ook de top kandidaat voor de landstitel. Het doelsaldo van Ajax is indrukwekkend te noemen. FC Groningen heeft een matige seizoenstart achter de rug en zal met knikkende knieën naar de Johan Cruijff Arena afreizen.

Vooruitblik

Ajax speelt wellicht het beste voetbal in een lange tijd, alles lijkt vanzelf te gaan. Zelfs de speler op de bank kunnen met gemak in de basis starten en dat zorgt voor een ongekende luxe voor trainer Erik ten Hag. De ploeg is geweldig bezig en blijft maar met ruime cijfers winnen. Een 5-0 overwinning op Vitesse en een 9-0 winstpartij tegen SC Cambuur, het is dit seizoen de standaard. Afgelopen week werd er nog met 0-5 gewonnen bij Fortuna Sittard. FC Groningen moet vrezen voor het ergste. Wij verwachten dan ook weer een ruime overwinning voor de thuisploeg.

Ajax scoort gemakkelijk

Ajax verloor de allereerste officiële wedstrijd van het seizoen met 0-4 van PSV. Het bleek totaal geen voorbode voor wat er daarna kwam. Alle vraagtekens werden weggevaagd door de sterrenploeg van de Amsterdammers. Ajax speelde dit seizoen één keer gelijk in de Eredivisie, de overige duels eindigde in ruime overwinningen. In de laatste vijf wedstrijden kwam Ajax maar liefst 26 keer tot scoren. Naast de winstpartijen in de Eredivisie, werd ook Sporting Portugal met 1-5 verslagen in de UEFA Champions League. Steven Berghuis kwam in de laatste drie duels tot scoren en lijkt op de nummer 10-positie beter tot zijn recht te komen.

FC Groningen kent een teleurstellende seizoenstart

FC Groningen heeft het dit seizoen niet gemakkelijk en lijkt nu al veel weg te hebben gegeven. De Groningers wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-2 bij SC Cambuur, maar daarna ging het bergafwaarts. Er werd gelijkgespeeld tegen FC Utrecht (0-0) en sc Heerenveen (1-1). Er werd echter verloren van PSV (5-2), Willem II (2-1) en Vitesse (0-1). In het duel tegen de Arnhemmers kregen Van Kaam en Te Wierik de rode kaart. Het tweetal is er dan ook niet bij tegen Ajax. FC Groningen is terug te vinden in de onderste regionen van de Eredivisie en lijkt bij voorbaat al kansloos tegen Ajax.

Statistieken

– Ajax scoorde 26 doelpunten in de laatste vijf competitieduels
– Ajax is nog ongeslagen in het huidige Eredivisie-seizoen
– Ajax won dit seizoen alle thuisduels (Eredivisie) met minimaal 5 doelpunten verschil
– Steven Berghuis scoorde in de laatste drie duels van Ajax
– FC Groningen won dit seizoen pas één wedstrijd
– FC Groningen moet Van Haak en Te Wierik missen tegen Ajax
– FC Groningen stond in vier van de laatste vijf duels bij rust op een achterstand

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.