actueel background image

VoetbalUitslagen Elftal van de Week (Week 7, 2023)

13 feb 2023 | 12:29 0

Veel doelpunten en spannende wedstrijden. Het was weer een enerverend weekend in de Eredivisie. Welke spelers waren de beste? Dit is het VoetbalUitslagen Elftal van de Week.

Elftal van de week week 7

Robbin Ruiter (SC Cambuur)

SC Cambuur vecht tegen degradatie en dan is ieder punt meer dan welkom. Op bezoek bij N.E.C. kwam er een punt, mede door een sterk optreden van doelman Robbin Ruiter. Hij hield zijn ploeg op de been in Nijmegen bij het 0-0 gelijkspel.

Jarred Branthwaite (PSV)

Wat een week was het voor Jarred Branthwaite. De boomlange verdediger van PSV scoorde in de beker al twee keer tegen FC Emmen en was ook tegen FC Groningen trefzeker. Naast scoren hield hij met zijn verdediging ook de nul in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen de nummer laatst.

Robin Pröpper (FC Twente)

De nul houden en twee assist geven als laatste man. Dan verdien je een plek in het elftal van de week. Robin Pröpper was goud waard voor FC Twente in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen laagvlieger FC Volendam.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Lutsharel Geertruida begint een vaste waarde te worden in het elftal van de week. Hij wordt met de week belangrijker voor Feyenoord en was in het duel met sc Heerenveen nog trefzeker ook. De Rotterdammers hebben goud in handen.

Millian Manhoef (Vitesse)

Vitesse kruipt uit het dal onder leiding van Phillip Cocu, maar zeker ook door Millian Manhoef. Tegen FC Utrecht speelde de Arnhemmers bijna de gehele tweede helft met tien man, maar mede door een geweldige wedstrijd van Manhoef werd er met 2-0 gewonnen.

Joey Veerman (PSV)

Er was veel kritiek op Joey Veerman en hij verloor zelfs even zijn basisplaats bij PSV, maar inmiddels wordt er alleen nog gesproken over zijn goede spel. Het is bij vlagen genieten van de Volendammer en hij is inmiddels onomstreden in Eindhoven.

Joshua Kitolano (Sparta Rotterdam)

Joshua Kitolano kwam in de zomer over vanuit Noorwegen en was dit weekend de uitblinker bij Sparta in de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Daarmee heeft hij een plek verdiend in ons elftal van de week.

Sven Mijnans (AZ)

Seven Mijnans maakte deze winterstop de overstap van Sparta naar AZ en past zich daar razendsnel aan. Tegen Excelsior gaf AZ een show weg. De Alkmaarders wonnen met 5-0 en Mijnans maakte er twee en gaf ook nog een assist.

Xavi Simons (PSV)

Een speler die we bijna blind in kunnen vullen in het elftal van de week. Xavi Simons is er eigenlijk altijd bij. Het lijkt wel of hij geen slechte wedstrijden kan spelen. Ook tegen FC Groningen was hij weer briljant en maakte hij een geweldig doelpunt.

Vangalis Pavlidis (AZ)

Een goal en een assist deze week voor de Griek Vangalis Pavlidis. Daarmee was hij weer van waarde bij AZ. Kan hij het volgende week ook laten zien in De Kuip tegen Feyenoord?

Johan Bakayoko (PSV)

Johan Bakayoko kon voor 15 miljoen euro naar Paris Saint-Germain deze winter. Daar snapte niemand iets van, zeker omdat hij bij PSV nog weinig indruk maakte. Zaterdag liet hij zien wel degelijk veel potentie te hebben.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.