actueel background image

VoetbalUitslagen Elftal van de Week (Week 6, 2023)

06 feb 2023 | 13:11 0

De titelstrijd in de Eredivisie ligt weer helemaal open. Feyenoord en PSV hielden elkaar op een gelijkspel en Ajax won weer eens overtuigend. Ook onderin is de spanning om de snijden. Dit is ons Elftal van de Week.

Elftal van week 6

Lars Unnerstall (FC Twente)

FC Groningen speelde zondag eindelijk weer eens een goede wedstrijd, maar had de pech dat het tegen FC Unnerstall speelde. Zeven keer schoot FC Groningen op het doel van de Duitser en hij moest slechts één keer grabbelen. Lars Unnerstall van FC Twente is daarom onze doelman in het Elftal van de Week.

Jurriën Timber (Ajax)

Ajax hield op bezoek bij SC Cambuur eindelijk weer eens de nul. Mede door een sterk optreden van Jurriën Timber. Het vertrek van trainer Alfred Schreuder lijkt de Amsterdammers goed te hebben gedaan. In Leeuwarden speelde de landskampioen met vertrouwen. Kunnen Timber en Ajax die lijn doortrekken?

Xavier Mbuyamba (FC Volendam)

De 21-jarige Xavier Mbuyamba is bezig aan een sterke ontwikkeling bij FC Volendam. Tegen AZ scoorde hij en speelde hij een uitstekende wedstrijd. De boomlange verdediger heeft al een aardig CV opgebouwd. Mbuyamba stapte in 2019 over van MVV Maastricht naar FC Barcelona en speelde daarna bij Chelsea. Daar kwam het niet van een doorbraak. Op De Dijk breekt hij wel door in het profvoetbal.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Hoe lang kan Feyenoord nog genieten van Geertruida? De verdediger speelde ook tegen PSV weer ijzersterk. In de toppers blinkt Geertruida altijd uit. Kan hij dat ook tegen de kleinere tegenstanders volhouden?

Millian Manhoef (Vitesse)

Vitesse speelde voor de verandering weer eens gelijk en wederom was Millian Manhoef van grote waarde. Onder Phillip Cocu zet zijn ontwikkeling zich door en wordt hij met de week beter en beter.

Steven Berghuis (Ajax)

Steven Berghuis stond sinds oktober droog, maar in Leeuwarden speelde hij een hoop frustratie van zich af. Hij scoorde twee keer en speelde sterk. Zoals heel Ajax een goede wedstrijd speelde, al was de tegenstand niet van heel hoog niveau.

Carel Eiting (FC Volendam)

De dirigent van FC Volendam is zonder twijfel Carel Eiting. Met zijn heerlijke traptechniek is iedere standaardsituatie van Volendam gevaarlijk. De ploeg van Wim Jonk is na de winterstop opgeleefd en pakt punten. Zowel in de ArenA tegen Ajax als in eigen huis tegen AZ werden punten afgesnoept van topclubs.

Oliver Antman (FC Groningen)

Met een heerlijke goal zorgde nieuweling Oliver Antman voor enorme opluchting in Groningen. Antman kwam afgelopen week op huurbasis over van het Deense Nordsjaelland en was bij zijn debuut direct van grote waarde. Kan hij de FC redden?

Xavi Simons (PSV)

Simons is bijna iedere week aanwezig in ieder Elftal van de Week. Bij Studio Voetbal opperde Van der Vaart zelfs dat Koeman het Nederlands elftal om Simons heen moet bouwen. “Hij is de enige Nederlander die potentie heeft om de absolute wereldtop te halen”, zei de analist.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.