actueel background image

VoetbalUitslagen Elftal van de Week (Week 10, 2023)

06 mrt 2023 | 14:54 0

Eredivisie-speelronde 24 zit erop. Nog maar tien wedstrijden te gaan. En alles ligt nog open. Wie wordt er kampioen en wie spelen volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie? De spanning loopt op. Dit waren de elf spelers die dit weekend uitblonken in de Eredivisie.

Elftal van de week week 10

Etienne Vaessen (RKC)

PSV won zondag met 1-0 op bezoek bij RKC. Die score had in de eerste helft veel hoger kunnen uitvallen. Doelman Etienne Vaessen was een echte sta-in-de-weg voor de Eindhovenaren. Met een aantal knappe reddingen hield hij de Waalwijkers tot het laatste fluitsignaal in de wedstrijd.

Mike Eerdhuijzen (Sparta Rotterdam)

Sparta Rotterdam won de stadsderby in Kralingen tegen Excelsior met 1-4. Dat terwijl Excelsior de eerste helft misschien wel de betere ploeg was. Verdediger Mike Eerdhuijzen maakte indruk en stond zijn mannetje in de defensie. Mede door zijn sterke optreden gingen de drie punten mee naar het Kasteel.

Benaissa Benamar (FC Volendam)

Drie hele belangrijke punten voor FC Volendam dit weekend. In een onderling degradatieduel tegen FC Emmen werd er met 3-1 gewonnen. Volendam kwam op achterstand, maar toonde veerkracht. Mede door een doelpunt van Benaissa Benamar. Het was het tweede doelpunt van de verdediger in 21 Eredivisie-duels.

Calvin Bassey (Ajax)

In het Schreuder-tijdperk was er enorm veel kritiek op Calvin Bassey. Terecht ook, want de verdediger heeft een aardig zakcentje gekost. Inmiddels begint Bassey zijn draai steeds beter te vinden in de Ajax-verdediging. Tegen N.E.C. blonk hij uit en liet hij zien waarom Ajax hem heeft gehaald.

Daryl van Mieghem (FC Volendam)

Op De Dijk in Volendam beginnen ze steeds meer te hopen op lijfsbehoud. Zeker na de overwinning op FC Emmen. Weer speelde Daryl van Mieghem een belangrijke rol voor de Wijdbroeken. Van Mieghem schoot in blessuretijd alweer zijn vijfde treffer van het seizoen binnen.

Navarone Foor (SC Cambuur)

Eindelijk won SC Cambuur weer eens en direct was het een klapper. 4-1 tegen Go Ahead Eagles. Door die overwinning doet Cambuur weer helemaal mee om handhaving. Navarone Foor liet zien het voetballend nog niet verleerd te zijn en verdient een plekje in ons Elftal van de Week.

Kristijan Bistrovic (Fortuna Sittard)

Het was niet de week van FC Utrecht. Na de bekervernedering tegen SV Spakenburg, werd er ook verloren van Fortuna Sittard. Middenvelder Kritsijan Bistrovic speelde een uitstekende wedstrijd en deed de Domstedelingen pijn met een doelpunt.

Xavi Simons (PSV)

Het wordt saai, maar Xavi Simons staat weer in het Elftal van de Week. Het is bewonderenswaardig te noemen hoe de 19-jarige middenvelder elke week weer uitblinkt. In de wedstrijd met RKC deden de Waalwijkers er alles aan om hem uit de wedstrijd te schoppen, maar Simons bleef stoïcijns zijn acties maken en deed ook zijn verdedigende werk tot ver in blessuretijd.

Mohammed Kudus (Ajax)

Naast Bassey is ook Mohammed Kudus helemaal los onder John Heitinga. De aanvaller is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Ajax en maakt indruk. Voor een speler als Kudus kom je naar het stadion. Ook in minder mooie wedstrijden, laat hij toch mooie dingen zien.

Václav Cerny (FC Twente)

Een waar spektakelstuk in de Grolsch Veste zaterdag. FC Twente verloor weer dure punten. Dit keer werd het 3-3 tegen sc Heerenveen. Uitblinker aan Twenste kant was Václav Cerny. Hij scoorde niet alleen de derde treffer, maar speelde ook een hele goede wedstrijd.

Mimoun Mahi (SC Cambuur)

Feest in Leeuwarden na de 4-1 zege op Go Ahead Eagles. Twee spelers in het elftal van de week is een ongekende luxe voor de ploeg van Sjors Ultee. Naast Navrone Foor is ook Mimoun Mahi uitverkoren in dit speciale elftal.