actueel background image

Van der Hoorn is transfervrij, Willem II neemt fans in de maling

05 aug 2020 | 18:30 0

Mike van der Hoorn kan vanaf vandaag transfervrij worden opgepikt. De verdediger vertrekt bij Swansea City en kan aan zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever beginnen.

In Tilburg was de verbazing groot toen werd aangekondigd dat aanvoerder Jordens Peters de club zou verlaten. Willem II gaf later echter toe dat het om een marketingstunt ging.

Van der Hoorn vertrekt transfervrij bij Swansea City

Mike van der Hoorn vertrekt na vier seizoenen bij Swansea City. De 27-jarige verdediger kwam de afgelopen vier jaar uit in de Championship en greep keer op keer naast promotie naar de Premier League. De ervaren kracht kan vanaf vandaag transfervrij worden overgenomen. In 2016 werd Van der Hoorn door Ajax verkocht aan Swansea City. In Wales kwam de speler tot 125 wedstrijden in het eerste elftal, waarin de verdediger zesmaal tot scoren kwam. In het voetbalseizoen 2018/2019 werd Van der Hoorn aanvoerder bij Swansea City.

In het seizoen 2019/2020 mocht Van der Hoorn opnieuw rekenen op een basisplaats, echter gooide een zware knieblessure roet in het eten. De mandekker maakte in juli 2020 pas zijn rentree bij de club en mocht meespelen in de play-offs voor promotie. In de play-offs ging het in de halve finale mis en verloor de club over twee wedstrijden van Brentford. Het is vooralsnog onduidelijk waar Van der Hoorn aankomend seizoen zal spelen.

Swansea City PNG

Peters en Willem II foppen de supporters

De supporters van Willem II schrokken zich vanochtend kapot toen bekend werd gemaakt dat aanvoerder Jordens Peters de club zou verlaten. De schrik bleek van korte duur, want de aankondiging was een marketingstunt van de Tilburgse voetbalclub. Willem II wilde de aandacht vestigingen op het nieuwe thuistenue en dat is gelukt. Social media ontplofte na de aankondiging en er werd zelfs al gespeculeerd over zijn nieuwe werkgever. Peters heeft nog een éénjarig contract bij Willem II.

Willem 2 logo
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.