actueel background image

Uit de oude doos: Rick Hoogendorp

30 mrt 2016 | 07:47 0

Voetballers waarvan je ooit wist dat ze bestonden, maar die je nu totaal weer kwijt bent. Alleen in Nederland lopen er al genoeg rond en daarom is het tijd deze oude doos weer eens te openen. Deze week is het de beurt aan een voetballer die iedereen vroeger kende: Rick Hoogendorp.

Loopbaan Rick Hoogendorp

In 1994/95 begint de profloopbaan van Rick Hoogendorp bij FC Den Haag in de Eerste Divisie. En Hoogendorp weet meteen zijn stempel te drukken. In zijn eerste profseizoen scoort hij liefst 15 keer in 33 wedstrijden. Toch blijft het maar bij één seizoen bij FC Den Haag, de spits verruilde FC Den Haag voor MVV.

Het avontuur van Rick Hoogendorp bij de Maastrichtse club MVV duurt twee seizoenen. In totaal komt de aanvaller tot 8 doelpunten in de seizoenen 1994/95 en 1995/96. Het laatstgenoemde seizoen speelde Hoogendorp echter niet uit bij MVV. Hij koos in 1996 eieren voor zijn geld en ging aan de slag bij Dordrecht ’90.

Tot en met het seizoen 1998/99 speelde Hoogendorp voor de Dordtse club. In zijn laatste seizoen bij Dordrecht ’90 wist hij zich in de schijnwerpers te spelen. Hij maakte in dit seizoen meer doelpunten (14) dan dat hij wedstrijden speelde (12). Dit viel ook RKC Waalwijk op en het kwam tot een transfer. Bij RKC zou Rick Hoogendorp de meest succesvolle periode in zijn loopbaan beleven.

Rick Hoogendorp bij RKC Waalwijk

Bij RKC wordt Rick Hoogendorp tot op de dag van vandaag op handen gedragen. De spits werd bij de club uit Waalwijk topscorer aller tijden (95 doelpunten), een record dat hij anno 2016 nog steeds in handen heeft. Van 1998 tot en met 2005 speelde Hoogendorp onafgebroken voor RKC Waalwijk, met een verhuurperiode naar Celta de Vigo in het seizoen 2000.

Aan de vooravond van de 250e wedstrijd van Rick Hoogendorp bij RKC, ontving de club een bod van het Duitse VfL Wolfsburg. Dit bod kon de club uit Waalwijk niet weigeren en Hoogendorp werd, tot grote spijt van de supporters, verkocht aan de Duitse clubs.

Haagse terugkeer Rick Hoogendorp

In het seizoen 2006/07 keert Hoogendorp terug bij zijn oude club, ADO Den Haag. Na drie niet heel opvallende seizoenen besloot Hoogendorp in 2009 te stoppen met het betaald voetbal. Hij voetbalde na zijn Haagse avontuur nog één seizoen bij Scheveningen in de Hoofdklasse. Tegenwoordig is Rick Hoogendorp werkzaamheden achter de schermen bij ADO Den Haag.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.