Club

Celta de Vigo

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Locatie:
Vigo

De Spaanse voetbalclub Celta de Vigo komt uit in de Primera División en de Copa del Rey. Blijf ten alle tijden op de hoogte van de club op deze pagina. Ontdek de uitslagen, de statistieken en het programma van het eerste voetbalelftal van Celta de Vigo.

Programma Celta de Vigo

Check hier alle wedstrijden van Celta de Vigo die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Celta de Vigo in de La Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Celta de Vigo

Alle uitslagen van Celta de Vigo vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Celta de Vigo selectie

Socials
@rccelta
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Celta de Vigo

Celta de Vigo is een voetbalclub die door de jaren heen zowel veel actief is geweest in de Primera División als de Segunda División. Celta de Vigo heeft titels gewonnen in de lagere divisies, maar wist nog nooit eremetaal binnen te slepen in de hoogste competitie van Spanje.

Regelmatig ontstijgt Celta de Vigo haar reputatie als middenmoter, onder meer met het bereiken van de halve finale van de Europa League in 2017. De club uit Galicië kent een grote rivaliteit met regiogenoot Deportivo de La Coruña. Het duel tussen de rivaliserende ploegen wordt de Galicische derby genoemd. De clubkleuren zijn lichtblauw en rood, waarbij vooral het lichtblauw vaak terugkomt in de thuisshirts en fanuitingen.

Historie

Celta de Vigo is een club uit de stad Vigo in de regio Galicië. Er wonen ruim 400.000 mensen in Vigo en zijn voorsteden, waarmee het een van de grotere steden van Spanje is. Celta de Vigo werd in 1923 opgericht als gevolg van de fusie van twee andere voetbalclubs. Hoewel de club het grootste deel van haar bestaan op het hoogste niveau speelde, wordt de clubhistorie bevuild met diverse degradaties. Dieptepunt was de periode 1978-1980, toen de club twee keer op rij degradeerde vanuit de Primera División naar de Tercera División.

Vlak na de eeuwwisseling kende Celta de Vigo echter een goede periode. Zes jaar achter elkaar werd de top-7 van de hoogste Spaanse competitie behaald, met als hoogtepunt de plaatsing voor de Champions league in het seizoen 2003/2004. In dat seizoen wist de ploeg de groepsfase te overleven en de achtste finales te bereiken, maar verder kwam de ploeg helaas niet. Celta de Vigo geldt als middenmoter en doet doorgaans niet meer mee om nationale hoofdprijzen.

Stadion en fans

Celta de Vigo speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Balaídos. Dit stadion werd geopend toen Celta de Vigo werd opgericht, in 1928. Door de jaren heen is het stadion drie keer grootschalig gerenoveerd. Na deze renovaties en verbouwingen biedt het stadion inmiddels plaats aan ruim 31.000 toeschouwers. Gedurende het WK voetbal van 1982 was het Estadio Balaídos het theater voor twee groepswedstrijden.

Hoewel Celta de Vigo geen grote club is in het totale Spaanse voetbal, heeft de club een trouwe fanschare met een vrijwel altijd uitverkocht stadion. De wedstrijd tegen Deportivo de La Coruña is beladen en een garantie voor spektakel, zowel op als naast het veld.

Nederlanders bij Celta de Vigo

Liefst vier Nederlanders kwamen in het verleden uit voor Celta de Vigo. De meest bekende naam is die van Jordi Cruijff. De zoon van de legendarische Johan Cruijff werd in 1999 door Manchester United verhuurd aan Celta de Vigo. In acht wedstrijden kwam hij tot één doelpunt. Een andere Nederlandse voetballer die in het verleden voor de club uit Vigo uitkwam is Rick Hoogendorp. In 2000 werd de aanvaller door RKC Waalwijk verhuurd aan Celta de Vigo. Heel goed pakte de uitleenbeurt niet uit; in de zeven duels die hij speelde kwam hij niet tot scoren.

Ook Daniël de Ridder heeft een verleden bij Celta de Vigo. Nadat De Ridder zijn profcarrière bij AFC Ajax begon, koos hij in 2005 voor een avontuur bij Celta de Vigo. Het huwelijk hield twee seizoenen stand en in twintig wedstrijden wist hij één keer het net te vinden. De laatste is Quincy Owusu-Abeyie. De man die zo daverend begon aan zijn loopbaan en daarna van de aardbodem verdween. In 2007 werd hij door Spartak Moskou verhuurd aan Celta de Vigo. In twintig duels wist hij 4 keer te scoren.