competitie background image competitie background image
Competitie

WK 2018

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Rusland
Aantal teams:
20

Op deze speciale WK pagina vind je alle nodige info over het WK van 2018 in Rusland. Zowel het actuele schema als de groepsfase is op deze pagina te vinden. Onderaan de pagina belichten we algemene informatie over het WK.

WK 2018 stand

WK 2018 uitslagen

Het WK voetbal van 2018 wordt georganiseerd door Rusland. Dit werd door de organisator FIFA bekendgemaakt op 2 december 2010. Van 8 juni 2018 tot en met 8 juli 2018 vond het WK plaats. Tijdens dit voetbaltoernooi zijn er 32 deelnemende landen.

Rusland als organisator WK 2018

Voor Rusland is het de tweede keer in de geschiedenis dat het een groot toernooi mag organiseren. In 2014 was ‘het grootste land ter wereld’ de organisator van de Olympische Zomerspelen. Rusland ligt voor het grootste deel in Azië, een kleiner gedeelte ligt in Europa. Doordat er een deel in Europa ligt, is Rusland het eerste land in Oost-Europa dat een WK mag organiseren.Voordat de WK-finale van 2014 in Brazilië van start ging, werd traditiegetrouw de organisatie van het daaropvolgende WK overgedragen aan in dit geval Rusland. President Poetin van Rusland heeft al aangegeven dat de organisatie van dit WK gaat lijken op die zoals Brazilië hem organiseerde in 2014.

Frankrijk wint het WK

De finale werd op 15 juli 2018 gespeeld in het Olympisch Stadion Loezjniki. In een spannende eindstrijd tegen Kroatië was het Frankrijk dat aan het langste eind trok. Wel mag daarbij gezegd worden dat de overwinning ook aan Kroatië gegund was, omdat ze zeer goed in het toernooi zaten en mooi voetbal lieten zien. Alle wedstrijdstatistieken in de finale waren ook in het voordeel van de Kroaten, maar de Fransen hadden net wat meer geluk. Doelpunten makers: Mandzukic (’18 e.d.), Griezmann (’38 P), Pogba (’59), Mbappé (’65) voor Frankrijk en Perisic (’28), Mandzukic (’69) voor Kroatië.

Kwalificaties voor WK 2018

De kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in Rusland kent liefst 208 deelnemende landen. Deze landen strijden in een groepsfase om de 31 plaatsen die te verdelen zijn. Rusland plaatst zich als organisator rechtstreeks voor het WK. Op 25 juli vindt de loting plaats van de kwalificatiegroepen waarin gestreden gaat worden om tickets voor het WK van 2018. Uiteindelijk blijven er 9 groepen van 4 landen over die gaan strijden om de titel die in 2014 toekwam aan Duitsland. De data voor de kwalificatiewedstrijden zijn nog niet bekend.

Welke speelsteden tijdens WK 2018

Tijdens het WK in 2018 zijn er 11 Russische steden die alle voetbalwedstrijden organiseren. De speelsteden zijn: Jeksterinenburg, Kaliningrad, Moskou, Nizjni Novgorod, Kazan, Samara, Saransk, Volgograd, Rostov, Sotsji en Sint-Petersburg. Opmerkelijk is dat de stadions in Krasnodar en Jaroslavl niet door de kwaliteitsnormen van de FIFA heen kwamen.De FIFA selecteert de stadions en let hierbij op de infrastructuur, de aanwezigheid van eventuele vliegvelden voor de aanvoer van supporters en teams, de sociaal economische ontwikkeling en of de stadions waardig genoeg zijn voor een eindtoernooi. Moeten er stadions verbouwd worden? Moeten er hele nieuwe stadions verrijzen? De openingswedstrijd, één van de halve finales en de finale worden gespeeld in het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou.

WK 2018 zonder roulatiesysteem

Waar het voorheen de regel van de FIFA was om steeds continenten een WK te laten organiseren, heeft de grote voetbalorganisatie ter wereld hier ditmaal geen gehoor aan gegeven. De FIFA heeft kenbaar gemaakt dat een WK niet meer georganiseerd mag worden in hetzelfde continent voor de twee daaropvolgende edities. Ook ziet de FIFA niets in het organiseren van een eindtoernooi in twee verschillende landen. Een bod, zoals Nederland en België in het verleden neerlegden bij de FIFA, heeft daarmee geen kans van slagen meer. De FIFA is van mening dat een dergelijke organisatie het evenement niet ten goede komt.

Wedden op het WK: ken de risico’s

Wie gokt kan verliezen en als je bij de verkeerde bookmaker een weddenschap plaatst dan kun je nog duurder uit zijn. De Toto is voor Nederlanders natuurlijk een betrouwbare partij, maar wie ook graag online gokt op het WK heeft meer mogelijkheden. Zoals wedden met een gratis welkomstbonus. Je goed voorbereiden op een succesvolle online weddenschap kan op onze speciale pagina hierover. Daar vind je meer informatie over de soorten weddenschappen die er zijn, maar ook wat betrouwbare bookmakers zijn.