Club

Deportivo La Coruña

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Segunda B
Locatie:
A Coruña

Programma Deportivo La Coruña

Bekijk hier de duels van Deportivo la Coruña die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Deportivo la Coruña. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Deportivo la Coruña actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Deportivo La Coruña

Iedere wedstrijduitslag van Deportivo la Coruña zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Deportivo La Coruña selectie

Socials
@rcdeportivo
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Deportivo de La Coruña

De Spaanse club Deportivo de La Coruña werd opgericht in 1906. Deportivo de La Coruña werkt zijn thuisduels af in het Estadio Municipal de Riazor. In het seizoen 1999/2000 won de club de Spaanse landstitel. Daarnaast won Deportivo de La Coruña ook tweemaal de Copa del Rey (1995, 2002) en bereikte de club in 2004 de halve finale van de UEFA Champions League.

Sterke periode

In het seizoen 1992/1993 wist Deportivo de La Coruña hoge ogen te gooien door op de 3e plaats te eindigen in de Primera División. In de jaren die daarop volgde bleef de voetbalclub constant presteren en eindigde het keer op keer in de top vijf. In 2004 ging het wat minder en moest de ploeg voor een lange periode genoegen nemen met een plekje in de middenmoot. Echter wist de ploeg in datzelfde seizoen de halve finale van de UEFA Champions League te bereiken.

Degradatie

In het seizoen 2010/2011 degradeerde Deportivo de La Coruña naar de Segunda División A. De degradatie kwam voor vele als een grote verrassing. Een jaar later promoveerde de club weer, maar in 2013 moest de ploeg weer een stapje terug doen. De spaanse club wist in seizoen 2016/16 op de 15e plaats te eindigen in de Priomera División. Echter degradeerde Deportivo de La Coruña in 2018 wederom naar het tweede niveau.

Nederlanders bij Deportivo de La Coruña

Een van de bekendste Nederlanders die ooit bij Deportivo de La Coruña speelde was Roy Makaay. De spits speelde tussen 1999 en 2003 voor de Spaanse club. Bij Deportivo de La Coruña won Makaay de Gouden Schoen, wat hem uiteindelijk een transfer opleverde naar Bayern München. Andere Nederlanders die ooit bij Deportivo de La Coruña speelde waren Ryan Babel en Ola John. In 2018 werd Clarence Seedorf de hoofdtrainer van Deportivo de La Coruña, maar zijn verblijf bij de club duurde slechts vier maanden.