actueel background image

Trotse koploper PSG ontvangt club uit vorstendom

26 aug 2022 | 10:48 0

Op zondag 28 augustus 2022 staat weer een absolute topper in de Ligue 1 op het programma: Paris Saint Germain – AS Monaco. PSG staat na drie speelrondes – zoals gebruikelijk – op de eerste plaats van de ranglijst. AS Monaco, de club welke recent door PSV is uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League, is het seizoen daarentegen een stuk minder goed begonnen. De club van de Belgische trainer Philippe Clement staat op een teleurstellende elfde plek. PSG – AS Monaco is echter altijd een wedstrijd op zich, het is dan ook zeker niet gezegd dat PSG eenvoudig gaat winnen.

Vooruitblik

Het sterrenensemble van PSG geniet het thuisvoordeel in deze immer beladen wedstrijd. Hierbij is de verwachting dat de basisopstelling van PSG ongewijzigd zal zijn ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd (tegen Lille, 1-7 winst). Dit betekent niet alleen dat het gouden trio Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar aan de aftrap zal verschijnen, maar ook dat het doel wederom verdedigd zal worden door Gianluigi Donnarumma. De directe concurrent van de doelman, Keylor Navas, is immers nog steeds geblesseerd aan zijn rug.

De opstelling van AS Monaco is minder zeker. De club uit het vorstendom verloor de vorige wedstrijd tegen RC Lens met 4-1, een nieuwe afgang zal trainer Philippe Clement dan ook in alle gevallen willen voorkomen. Vooralsnog is onduidelijk of en hoe de Belgische trainer gaat ingrijpen, maar het is in ieder geval al zeker dat twee spelers niet zullen gaan deelnemen aan deze wedstrijd. De Braziliaanse rechtsback Vanderson is na zijn rode kaart tegen RC Lens geschorst, de Nederlandse spits Myron Boadu (voormalig speler van AZ) is afwezig vanwege een blessure aan zijn voet.

Statistieken

  • In de laatste vijf ontmoetingen trok AS Monaco drie keer aan het langste eind. PSG won twee keer.
  • Ook historisch gezien is AS Monaco favoriet: in de historie van de Ligue 1 speelden beide teams 52 keer tegen elkaar. PSG won 14 keer, 16 keer eindigde een wedstrijd in een gelijkspel en 22 maal zegevierde AS Monaco.
  • Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 2-0 voor de club uit de Franse hoofdstad. Beide doelpunten werden gemaakt door Kylian Mbappé.
  • PSG is het seizoen zeer doeltreffend gestart: in de eerste drie wedstrijden scoorde het team al 17 keer. Hiermee is PSG op dit moment het vaakst scorende team van de grote Europese competities. Nummer 2 op deze ranglijst, Bayern München, heeft in de eerste drie wedstrijden van het seizoen 15 keer gescoord.
  • De topscorerlijst van de Ligue 1 van dit seizoen wordt aangevoerd door de sterren van PSG: Neymar staat met 5 gemaakte doelpunten op een eerste plek, Kylian Mbappé staat op de tweede plaats (4 goals) en Lionel Messi op een gedeelde derde plek (3 doelpunten).
  • Neymar is niet alleen de topscorer van de Ligue 1 met vijf doelpunten, in de eerste drie wedstrijden gaf hij ook al zes assists. Na drie gespeelde wedstrijden is hij dus direct betrokken bij maar liefst elf doelpunten.
  • Slechts drie spelers van AS Monaco stonden in de eerste drie wedstrijden van het seizoen van begin- tot eindsignaal op het veld: keeper Nübel, centrale verdediger Disasi en spits Embolo
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.