actueel background image

Topper in de Bundesliga: RB Leipzig vs Union Berlin

10 feb 2023 | 10:11 0

Als we zouden zeggen dat het nergens zo spannend is als in de Eredivisie, zouden we liegen. Ook in de top van de Bundesliga spant het erom. Het verschil tussen de nummer één en de nummer zes bedraagt slechts zes punten, dus er zijn nog veel clubs in de race voor het kampioenschap. Dit weekend staat de topper tussen RB Leipzig en Union Berlin op het programma. We blikken vooruit op een mooie wedstrijd.

Vooruitblik

Het verschil in punten tussen RB Leipzig en Union Berlin is slechts drie. Met Leipzig op plaats vier en Union op plaats twee, kunnen we met zekerheid zeggen dat het een spannende wedstrijd wordt. Wij verwachten dat Union Berlin drie punten mee naar huis neemt.

Leipzig mogelijk zonder aanvoerder

Als het Leipzig lukt om te winnen van Union Berlin staan beide clubs op hetzelfde aantal punten: 39. De strijd om de titel ligt nog helemaal open en dat weet Leipzig ook. Toch is voetbal maar een bijzaak, zeker als het gaat om gezondheid. Leipzig mist zaterdag mogelijk aanvoerder Willi Orbán. Dat heeft niks te maken met een blessure, maar dat heeft een andere mooie reden. Orbán is stamceldonateur en staat al sinds 2017 geregistreerd als stamceldonor. Afgelopen woensdag heeft de verdediger stamcellen gedoneerd en wanneer je dat doet, wordt er aangeraden om 10 dagen niet te sporten.


Stamceldonateurs zijn van ontzettend groot belang. Vorige week deelde VoetbalUitslagen het nieuws over de ongeneeslijk zieke PSV-persman Thijs Slegers en daarbij zijn oproep aan iedereen om zich in te schrijven als stamceldonor. Daar is al flink gehoor aan gegeven: er waren ruim 4200 nieuwe aanmeldingen.

Leipzig speelt zaterdag dus hoogstwaarschijnlijk zonder hun vaste aanvoerder, maar de club heeft een steady elftal en kan dat gat dus prima opvullen. Leipzig verloor niet in de laatste 20 wedstrijden en zou onder de juiste omstandigheden ook prima langs Union Berlin kunnen komen.

Union gaat strijd aan met Bayern

De club uit Die graue Stadt staat tweede in de Bundesliga en is volop aan het strijden om de titel. De club speelt de laatste tijd beter dan de tegenstander van komende zaterdag en heeft 10 opeenvolgende wedstrijden gewonnen. Union Berlin heeft een klein Nederlands tintje: de 24-jarige Danilho Doekhi begint regelmatig in de basis en was dit seizoen al goed voor 4 doelpunten. Doekhi is een centraal verdediger en kwam vorig jaar over van Vitesse.

Van de laatste vijf wedstrijden gespeeld in de Bundesliga, won Union er vier. Om kort op de koploper Bayern München te zitten, moet Union de wedstrijd tegen RB Leipzig winnen. Vorig seizoen wist de club uit Berlijn beide wedstrijden tegen Leipzig met 2-1 te winnen, zowel uit als thuis. Deze match is een veelbelovende, zeker gezien de stand boven in de competitie.

Statistieken

– Union Berlin won vier van de laatste vijf competitiewedstrijden
– De meest voorkomende uitslag tussen RB Leipzig en Union Berlin is 1-2
– Topscorer van Union Berlin is Sheraldo Becker
– Christopher Nkunku legde er voor RB Leipzig al 12 doelpunten in
– Union Berlin verloor slechts 1 van hun laatste 5 Bundesliga wedstrijden tegen RB Leipzig
– Het verschil in punten tussen beide clubs is drie

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
20-08-2022
Union Berlin - RB Leipzig
2 - 1
23-04-2022
RB Leipzig - Union Berlin
1 - 2
20-04-2022
RB Leipzig - Union Berlin
2 - 1
03-12-2021
Union Berlin - RB Leipzig
2 - 1
22-05-2021
Union Berlin - RB Leipzig
2 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.