actueel background image

Sturing krijgt andere baan, Turkse investering voor Fortuna

22 mei 2020 | 19:23 0

Vitesse zal volgend seizoen met een andere hoofdtrainer aan de slag gaan. De Arnhemse club gaat niet verder met Edward Sturing als trainer. De clubicoon nam afgelopen seizoen het stokje over van de Rus Leonid Slutsky. Lokale media brachten naar buiten dat Sturing hoogstwaarschijnlijk bij de club aanblijft als hoofd jeugdopleidingen.

Sturing gaf aan de beslissing van Vitesse te respecteren. “Zoals ik vaker gezegd heb, wil ik van waarde zijn voor Vitesse. Dat had gekund in de rol van hoofdtrainer, maar dan kan ook op andere manieren. De komende periode benutten we de tijd om samen tot een plan te komen, waarin de club en ik elkaar versterken”, aldus Sturing.

Andere rol bij Vitesse

De technisch directeur Johannes Spors is de trainer dankbaar voor zijn werkzaamheden in afgelopen maanden. “Elke club mag zich gelukkig prijzen met zulke clubmensen als Edward. Het is duidelijk dat Edward over veel kwaliteiten beschikt. We willen daarom dolgraag dat hij aan Vitesse verbonden blijft. Vanaf het begin van het proces hebben we alle opties omtrent het hoofdtrainerschap open gehouden. We hebben gesproken met Edward en met andere kandidaten. Op dit moment zijn we met Edward in gesprek over in welke rol we verder gaan met elkaar.”

Fortuna Sittard krijgt Turkse eigenaar

Fortuna Sittard kan de corona zorgen binnenkort achter zich laten. De Limburgse club krijgt binnenkort een nieuwe eigenaar. De voetbalclub is momenteel in gesprek met Acun Ilicali. De Turkse televisiemagnaat heeft al een bijzonder lange tijd contact met Fortuna Sittard en staat bekend om zijn grote liefde voor de voetbalsport. “Enkele maanden geleden heeft Ilicali al zijn verlangen om betrokken te raken bij Fortuna Sittard kenbaar gemaakt. Er is nog geen overeenkomst, maar we hopen snel verder te praten zodra de reisbeperkingen zijn opgeheven”, aldus Fortuna-voorzitter Isitan Gün.

Investeerder Gün bij Fortuna Sittard

In 2016 werd Gün de voorzitter van de noodlijdende club. De Turkse investeerder kocht 85% van de aandelen voor een bedrag van 900.000 euro. Dankzij zijn investeringen kon de club voortbestaan en wist het in 2018 te promoveren naar de Eredivisie. De nieuwe investeerder Ilicali is al langere tijd op zoek naar een Europese club. “Ik wil een goede club in Europa kopen, waarmee we nieuwe sterren aan het Turkse voetbal en de rest van de wereld kunnen leveren”, aldus Ilicali.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.