actueel background image

Stand van zaken in de vijf grootste Europese competities

23 apr 2020 | 12:52 0

Donderdag 23 april 2020 gaat de UEFA opnieuw in gesprek met de 55 nationale voetbalbonden. De corona-crisis heeft voor een uitzonderlijke situatie gezorgd. In Nederland zal er tot 1 september geen wedstrijd meer gespeeld worden. Er is een punt achter het seizoen in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie gezet.

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de vijf grootste competities van Europa. Bekijk hieronder de huidige stand van zaken in de Bundesliga, Premier League, Ligue 1, La Liga en de Serie A:

Premier League (Engeland)

De Premier League lijkt nog wel een vervolg te gaan krijgen dit seizoen. De 20 deelnemende clubs hebben allen de intentie om het seizoen af te ronden. De resterende wedstrijden in de Engelse competitie zouden dan binnen een tijdsbestek van vijf weken gespeeld moeten worden, vanzelfsprekend zonder de aanwezigheid van supporters.

Het is voor de Premier League-clubs pure noodzaak om de resterende duels te spelen, aangezien de clubs anders de televisiegelden mislopen. Het gaat om een bedrag van minimaal 700 miljoen euro. De Premier League hoopt op maandag 8 juni weer van start te kunnen gaan.

Bundesliga (Duitsland)

De Bundesliga loopt al ver voor op de rest van de Europese competities. De Duitse topcompetitie moet namelijk op zaterdag 9 mei weer hervat worden. De meeste clubs zijn momenteel alweer in training. Wél in een aangepaste vorm, zodat de anderhalve meter regel gehandhaafd kan worden.

De resterende duels worden afgewerkt zonder publiek. Bij ieder duel mogen er wel 126 mensen aanwezig zijn, maar dan hebben wij het onder andere over medewerkers van de club en pers. De deelstaten Beieren en Noordrijn-Westfalen hebben het conceptplan van de Duitse voetbalbond al goedgekeurd.

Serie A (Italië)

De Serie A was één van de eerste competities die stil kwam te liggen, aangezien de situatie in Italië al zeer snel uit de hand liep. Italië is één van de zwaarst getroffen landen ter wereld, maar de competitie zou zomaar wel eens hervat kunnen gaan worden. De maatregelen zwakken de komende tijd af en dit biedt clubs de kans om weer te gaan trainen.

De Italiaanse voetbalbond heeft zijn zinnen gezet op een herstart in mei of juni. Er zijn zelfs bronnen die beweren dat de competitie tot en met de herfst zou gaan duren.

La Liga (Spanje)

In Spanje mogen de voetbalclubs uit de La Liga binnenkort weer het trainingsveld betreden. De clubs hebben toestemming gekregen, mits de spelers zich aan de strenge corona-regels houden. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de voetballers weer een balletje mogen gaan trappen. De La Liga zou in het beste geval op zaterdag 6 juni 2020 weer hervat worden. In de Spaanse competitie moeten alle clubs nog 11 keer in actie komen.

Ligue 1 (Frankrijk)

In Frankrijk ligt de voetbalcompetitie ook al geruime tijd stil en lijkt er een grote kans dat er niet meer gespeeld gaat worden. De Franse voetbalbond heeft zelf zijn zinnen gezet op een hervatting van de Ligue 1 op 17 juni 2020. Echter moeten alle wedstrijden voor 25 juli zijn afgerond. Dat lijkt een pittig opgave, aangezien er nog 10 wedstrijden op het programma staan voor iedere club uit de Ligue 1. Diverse Franse clubs hebben al aangegeven er akkoord mee te gaan als er niet meer gevoetbald gaat worden in het seizoen 2019/2020.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.