actueel background image

Bundesliga op 9 mei weer hervat, Eredivisie wacht persconferentie af

21 apr 2020 | 11:58 0

De professionele Duitse voetbalcompetities lijken op zaterdag 9 mei 2020 weer van start te gaan. De Bundesliga en de 2. Bundesliga mogen zich gaan opmaken voor de hervatting van de reguliere competitie. De ministers van de deelstaten Beieren en Noordrijn-Falen hebben groen licht gegeven. Het plan dient alleen nog goedgekeurd te worden door de Duitse Ministerie van Volksgezondheid.

Wedstrijden zonder supporters

Het Nederlandse amateurvoetbal is al volledig geannuleerd voor dit seizoen, terwijl de profclubs tot minimaal 1 juni niet mogen spelen. In Duitsland heeft de voetbalbond al een duidelijk plan voorgelegd. De Duitse profclubs zouden op 9 mei alweer op het veld moeten staan. Alle wedstrijden worden wel gespeeld zonder publiek, zodat de duels veilig kunnen verlopen.

Christian Seifert van de Duitse voetbalbond heeft aangegeven dat de signalen uit de politiek positief zijn. Hierdoor is het conceptplan zeker geen onmogelijke opgave. De bestuurder gaf wel aan dat het belangrijk is dat de regels gedisciplineerd worden opgevolgd, zowel door de clubs als de supporters.

Hoe staat het in Nederland ervoor?

Waar we in Nederland hopen dat er weer gevoetbald gaat worden, is dat vooral nog een groot vraagteken. In spanning wacht menig sporter af op de nieuwe beslissingen omtrent de maatregelen. Ook clubs kijken uit naar een hervatting van de competitie, zowel op sportief als financieel vlak.

Persconferentie van Rutte

Dinsdagavond om 19:00 uur houdt Premier Mark Rutte een persconferentie over de verlening van de corona-maatregelen. Hoogstwaarschijnlijk komt er ook meer duidelijkheid over een eventuele hervatting van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie.

Eerder kwam het Outbreak Management Team van de RIVM al bij elkaar om het advies te bespreken met de regering. Naar alle waarschijnlijkheid worden de scholen en de sportverenigingen weer geopend voor de jeugd.

Echter lijkt de kans volgens diverse media groot dat alle sportevenementen (met vergunning) verboden blijven tot 1 september 2020. In dat geval zal de competitie 2019/2020 niet worden uitgespeeld.

FOX Sports keert tv-gelden uit

FOX Sports heeft deze week de laatste betaling van 20 miljoen euro gedaan aan de Nederlandse voetbalclubs. Hierdoor hebben diverse voetbalclubs weer ademruimte en zal de financiële schade meevallen. In de vijf grootste voetbalcompetities van Europa moeten de competities worden afgerond om in aanmerking te komen voor de resterende tv-gelden.

Videoconferentie

De UEFA (Europese voetbalbond) en de 55 lidstaten hebben vanmiddag wederom een videoconferentie. Er zal voornamelijk worden gesproken over de standpunten van de voetbalbonden. De KNVB wordt vertegenwoordigd door Eric Gudde (directeur betaald voetbal), Just Spee (bondsvoorzitter) en Gijs de Jong (secretaris-generaal).

 

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.