actueel background image

Speler van de Week: Vinícius eindelijk de ster die hij altijd moest zijn

24 feb 2023 | 10:13 0

Real Madrid stond deze week in de Champions League binnen een kwartier met 2-0 achter op bezoek bij Liverpool. Waar veel managers zouden vrezen voor een afstraffing, raakte Real-coach Carlo Ancelotti niet in paniek. Met name Vinícius Junior, hij is de man in vorm bij Real en onze Speler van de Week.

Speler van de week real content

Uitblinken op Anfield

Aneclotti kreeg gelijk. De Italiaanse oefenmeester zag de Braziliaan nog voor de rust de stand gelijk trekken. Eerst met een knappe individuele actie en een vlammend schot, later profiteerde hij na goed doorjagen van zijn blunderende landgenoot Alisson.

Zo herstelde hij nog voor rust hoogstpersoonlijk de schade. Uiteindelijk voetbalde Real Madrid zich in de tweede helft naar een verpletterende 2-5 overwinning op Anfield. Vinícius was een constante plaag voor The Reds en met name voor Trent-Alexander Arnold, die geen grip op hem kreeg. Naast zijn twee goals leverde Vinícius uiteindelijk ook nog de assist op het slotakkoord van Karim Benzema.

Beste speler ter wereld

De aanvaller is dit seizoen in zeven duels direct betrokken bij acht goals in de Champions League. Hiermee bewijst de aanvaller dat hij, ondanks zijn jonge leeftijd, allang geen talent meer is. Gezien zijn rendement de afgelopen twee seizoenen is hij die status meer dan ontgroeid. Het optreden van de Braziliaan kon Ancelotti meer dan bekoren. De oefenmeester was na de wedstrijd duidelijk laaiend enthousiast: “Hij is briljant, hij is op dit moment de meest bepalende speler ter wereld.”

Mooie woorden, toch is er meer gedonder in Madrid dan de stemming doet vermoeden. Real staat weliswaar met één been in de kwartfinale van de Champions League, in La Liga gaat het minder voorspoedig. Aartsrivaal FC Barcelona gaat namelijk aan kop en heeft inmiddels een flinke voorsprong te pakken. De Catalanen genieten een voorsprong van acht punten en leunen op een ijzersterke verdediging. Real lijkt de titel dus, ondanks de vorm van Vinícius, te kunnen vergeten.

Zorgen

Ondanks zijn geweldige spel zijn er ook zorgen over Vinícius . De Braziliaan krijgt wekelijks te maken met de naarste schoppen. Onlangs riep Ancelotti al op tot meer bescherming van de scheidsrechters. Dit gebeurde nadat Gabriel Paulista van Valencia de Madrid-ster ordinair door midden zaagde.

In januari werd er in de wedstrijd tegen Athletic Bilbao liefst zes keer een overtreding begaan op de Braziliaan. De ene overtreding was nog harder dan de andere, toch werden alle overtredingen zonder kaart afgedaan. Zelfs Barcelona-coach, Xavi, voelde zich genoodzaakt om van zich te laten horen: “Vinícius is een speler die buitengewoon goed is één tegen één-situaties. Dat leidt tot meer agressie bij de tegenstanders. De arbitrage moet ervoor zorgen dat dit soort spelers beter beschermd worden.”

Voor aankomende zondag lijkt dat een vereiste. Real speelt de altijd beladen topper tegen stadgenoot Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone staat er om bekend dat ze op het scherpst van de snede spelen. Zij zullen een flinke schop niet schromen. Aan Vinicius als ‘meest bepalende speler ter wereld’ om te laten zien dat ook dat hem niet afremt.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.