actueel background image

Speler van de Week: alleskunner Jude Bellingham

27 jan 2023 | 14:04 0

Het moet raar lopen wil Jude Bellingham volgend seizoen nog in de Bundesliga spelen. De Engelse middenvelder trekt zijn uitstekend vorm van het WK door in Duitsland. De grote vraag is, hoe lang kan Borussia Dortmund hem nog houden? Jude Bellingham is onze Speler van de Week.

 

Alleskunner

Tegen FC Augsburg liet de 19-jarige middenvelder maar weer eens zien waar hij allemaal toe in staat is. Met een prachtige goal zette hij Dortmund op voorsprong en vlak voor tijd won hij een kopduel, waarmee hij de assist gaf aan Giovanni Reyna’s winnende goal. Het echte hoogtepunt was de sublieme passeerbeweging waarmee hij Julian Baumgartlinger te kijk zette. Al deze acties bij elkaar opgeteld tekenen de veelzijdigheid van de Engelsman. Bellingham kan werkelijk alles.

Bellingham is zo’n middenvelder die je al gauw tekort doet wanneer je hem beschrijft. Door zijn power, drive en mentaliteit uit te lichten doe je zijn technische vaardigheden te kort. Of zijn tactisch vermogen wedstrijden te lezen. Tijdens afgelopen WK tweette VI’s buitenland-watcher Suleyman Özturk treffend: ‘’Jude Bellingham, dames en heren. Begrijpt het spelletje beter dan de meeste trainers op dit WK. En hij is 19 jaar oud.’’ En dat laatste maakt alles zo extreem bijzonder. Eind juni laat de middenvelder zijn tienerjaren pas achter zich. Als hij niet geblesseerd raakt heeft hij dan al meer dan 200 wedstrijden op profniveau gespeeld.

Krankzinnige cijfers voor een jongen die nauwelijks volwassen is. Gelukkig wordt er goed voor hem gezorgd. Tijdens een uitje met de nationale ploeg vertelde de Bellingham dat zijn moeder nog steeds zijn bed opmaakt. Zoals ze haar zoon ook redde toen hij zijn paspoort vergeten was op het moment dat hij met zijn club Dortmund op trainingskamp ging. Gelukkig stond moederlief binnen de kortste keren op het vliegveld met het paspoort.

Strijd om Bellingham

Dat moeder en zoon deze zomer verhuizen lijkt een zekerheid. De middenvelder staat op de radar bij de allergrootste clubs ter wereld. Komende zomer lijkt de strijd los te barsten. In het warme Spanje lijkt Real Madrid de belangrijkste kanshebber, terwijl in zijn vaderland Liverpool en de clubs uit Manchester hem met open armen ontvangen.

Eén ding is zeker: na Erling-Braut Haaland, Jaden Sancho, Christian Pulisic en Ousmane Dembele heeft Borussia Dortmund weer een parel in huis die de bankrekening spekt. Met een marktwaarde van 110 miljoen euro en een contract tot 2025 zou Bellingham wel eens de duurste van allemaal kunnen worden. Wie hem wekelijks ziet spelen kan het er alleen maar mee eens zijn.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.