actueel background image

Speelronde 28: De ontknoping in de Eredivisie nadert

07 apr 2023 | 15:29 0

Het wordt elke week spannender in de Eredivisie. Ook het komende weekend wordt er weer lekker gevoetbald. De focus ligt vooral op de clubs die strijden om plek twee, maar ook onderin de competitie zijn de clubs niet ver van elkaar verwijderd. VoetbalUitslagen blikt met jou vooruit op speelronde 28 van de Eredivisie.

Groningen en Utrecht trappen weekend af

FC Utrecht gaat komend weekend op bezoek bij FC Groningen. Voor Groningen lijkt het seizoen ook al wel afgelopen te zijn. Het staat één na laatste met 17 punten en heeft drie clubs boven zich met 24 punten. Hoewel FC Utrecht een wisselvallige periode achter de rug heeft, verwachten wij wel dat zij winnen van FC Groningen.

Vrijdag 7 april, 20:00 uur: FC Groningen – FC Utrecht

Vitesse krijgt Go Ahead Eagles over de vloer

Op zaterdagavond komt Go Ahead Eagles op bezoek bij Vitesse. Vitesse moet het dit weekend zonder trainer Phillip Cocu doen. De trainer kampt met een blindedarmontsteking en moet onder het mes. Op dit moment zijn de Eagles een stukje sterker dan de tegenstander van zaterdag. Welke club pakt de winst?

Zaterdag 8 april, 18:45 uur: Vitesse – Go Ahead Eagles

PSV wil winst tegen Excelsior herhalen

Excelsior reist komend weekend af naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen PSV. Over deze wedstrijd hebben we niet zo veel te zeggen, buiten het feit dat Excelsior waarschijnlijk nog een ronde langer in de gevarenzone blijft staan. De Rotterdammers wonnen nog nooit van PSV.

Zaterdag 8 april, 20:00 uur: PSV – Excelsior

Sparta wil meer

Sparta beleeft een geweldig seizoen in de Eredivisie. De club staat momenteel zesde en slechts twee punten bij FC Twente vandaan. Dit weekend treft het AZ. Een moeilijke tegenstander voor Sparta, maar in het voetbal is niets onmogelijk. Sinds de 3-0 overwinning in 2019 wist Sparta niet meer te winnen van AZ. Wel speelde het nog twee keer gelijk. Wordt dat wederom het hoogst haalbare? Of walst AZ over de Spartanen heen?

Zaterdag 8 april, 20:00 uur: AZ – Sparta

Heerenveen kan over RKC heen

Het is FC Volendam dat het dit weekend opneemt tegen SC Heerenveen. De Volendammers doen goede zaken dit seizoen. De wedstrijd tegen FC Utrecht afgelopen weekend eindigde in 0-0 en zo kon de club toch weer een puntje meepikken. Heerenveen kan bij winst dit weekend over RKC heen. Welke club trekt er aan het langste eind?

Zaterdag 8 april, 21:00 uur: Heerenveen – Volendam

Tukkers hebben Conference League niet in vizier

FC Twente staat momenteel op plek vijf in de Eredivisie. Niet zo heel slecht, zou je zeggen, maar afgelopen weekend speelde het 0-0 gelijk tegen Excelsior. Een tegenvaller voor de club, gezien het de kwalificatie voor de Conference League steeds verder uit het oog verliest. Daarom moet het zondag winnen van hekkensluiter Cambuur. Kat in ’t bakkie of weer een moeilijke opgave voor de Tukkers?

Zondag 9 april, 12:15 uur: FC Twente – Cambuur

Kan Emmen uit de gevarenzone blijven?

Samen met Excelsior en Vitesse staat FC Emmen op 24 punten. Gezien we nog een aantal speelronden te gaan hebben in de Eredivisie, moeten deze clubs alles op alles zetten om uit die gevarenzone te blijven. FC Emmen is op dit moment nog veilig, maar om zichzelf iets meer ruimte te geven, moet het dit weekend winnen van NEC.

Zondag 9 april, 14:30 uur: FC Emmen – NEC

Makkelijke overwinning voor Ajax?

Ajax treft komend weekend Fortuna Sittard in eigen huis. In de laatste 23 jaar wist Fortuna nog nooit te winnen van Ajax. Vorig seizoen lukte dat bijna: het werd 2-3. Kan Fortuna weer eens voor een stunt zorgen? Of pakt Ajax zoals gewoonlijk de drie punten? Dat zou de club uit de hoofdstad mooi uitkomen, gezien de strijd om plek twee nog lang niet gestreden is.

Zondag 9 april, 16:45 uur: Ajax – Fortuna Sittard

Koploper Feyenoord treft RKC

In Rotterdam willen ze zeker nog niet te vroeg juichen, maar het kan zich langzaamaan gaan opmaken voor een kampioensfeest. Feyenoord beleeft een fantastisch Eredivisie-seizoen. De bekerfinale heeft het aan zich voorbij moeten laten gaan na een bewogen wedstrijd, maar punten pakken tegen RKC mag niet veel moeite kosten.

Zondag 9 april, 20:00 uur: Feyenoord – RKC

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.