actueel background image

Speelronde 11: Willem II – RKC Waalwijk 19/20

25 okt 2019 | 12:49 0

Brabantse derby tussen Willem II en RKC Waalwijk

In Brabant spelen er meerdere professionele voetbalclubs, waardoor er elk seizoen vele derby’s worden gespeeld. Zaterdag staan Willem II en RKC Waalwijk tegenover elkaar in het Koning Willem II Stadion. De rivaliteit zorgt normaliter voor een vermakelijke wedstrijd. RKC Waalwijk won in 2005 voor de laatste keer op bezoek bij Willem II, maar wij zien dat ook in 2019 niet nogmaals gebeuren.

Willem 2 logoRKC Waalwijk logo

Vorm

Willem II staat momenteel op de zevende plaats in de competitie en is dus goed begonnen aan het Eredivisie seizoen 2019/2020. Desondanks zijn de resultaten van Willem II heel wispelturig. De ploeg wint bij FC Twente om niet veel later tegen een tiental van FC Utrecht te verliezen. Willem II verloor desondanks maar drie van de laatste acht wedstrijden in de competitie. Een gelijkspel komt niet vaak voor bij Willem II, slechts één van de laatste acht wedstrijden eindigde gelijk en dat was thuis tegen AZ.

RKC Waalwijk legt zo nu en dan geweldig voetbal op de mat, maar het levert de ploeg tot nu toe niets op. De club uit Waalwijk staat op de laatste plaats met slechts één punt uit tien wedstrijden. En het doelsaldo is ronduit verschrikkelijk. RKC kwam dit seizoen slechts negen keer tot scoren en kreeg al 31 tegendoelpunten om de oren. Het zal je dan ook niet verbazen dat RKC Waalwijk dit seizoen in alle wedstrijden op zijn minst twee tegentreffers kreeg. In vier van de laatste zes wedstrijden van de ploeg kwamen beide clubs tot scoren.

Vooruitblik

RKC Waalwijk is degradatiekandidaat nummer één, terwijl Willem II stiekem mag hopen op de play-offs voor Europees voetbal. Willem II won de laatste vier thuisduels tegen RKC en zal ook nu weer de grote favoriet zijn. In de wedstrijden van RKC vallen dit seizoen gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd, terwijl er bij Willem II juist de minste doelpunten vallen met een gemiddelde van 2,6 treffers.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.