actueel background image

Speelronde 11: Sparta Rotterdam – FC Utrecht 19/20

25 okt 2019 | 13:02 0

Sparta en FC Utrecht in de subtop van de Eredivisie

Sparta Rotterdam kende een droomstart van het seizoen en heeft al een enorm gat geslagen met de degradatiekandidaten. De Rotterdammers staan op een knappe achtste plaats in de Eredivisie met vijftien punten. FC Utrecht staat in de subtop op een vijfde plaats met zeventien punten. Sparta Rotterdam kan bij een overwinning dus over FC Utrecht heengaan op de ranglijst. Gemakkelijk zal dat niet gaan, want de laatste vier onderlinge duels waren allemaal een prooi voor de bezoekers.

Sparta logo FC Utrecht logo

Vorm

Sparta Rotterdam won maar twee van de laatste zes wedstrijden en ging vorig weekend met 2-0 onderuit bij FC Groningen. Een speelronde daarvoor werd er wel nog met 2-1 gewonnen van FC Twente. Sparta Rotterdam won drie van de vier thuiswedstrijden dit seizoen, namelijk tegen RKC Waalwijk (4-0), VVV Venlo (4-1) en FC Twente (2-1). Alleen het thuisduel tegen AFC Ajax ging met 1-4 verloren. In 2008 won Sparta voor het laatste een thuiswedstrijd tegen de aankomende tegenstander.

FC Utrecht kent een wisselvallig seizoen, waarin het nog wel eens tegen onverwacht puntverlies aanloopt. Vorig weekend werd PSV met 3-0 verloren, maar in uitwedstrijden is het een heel ander verhaal. Slechts één van de vijf uitwedstrijden werd gewonnen en dat was op bezoek bij ADO Den Haag (2-4). De uitduels bij Vitesse (2-1) en FC Twente (3-1) gingen verloren. Toch kan FC Utrecht leunen op fantastische statistieken in Rotterdam, aangezien de laatste drie uitduels bij Sparta werden gewonnen. De laatste editie van dit duel eindigde in 1-3.

Vooruitblik

FC Utrecht beschikt over een kwalitatief gezien betere selectie en zou op basis van dat al moeten winnen. Toch heeft Sparta Rotterdam dit seizoen al meermaals bewezen voor een verrassing te kunnen zorgen. Er kunnen veel doelpunten worden verwacht, maar wie er met de winst vandoor gaat houden wij nog in het midden.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.