actueel background image

Speelronde 11: FC Twente – FC Emmen 19/20

25 okt 2019 | 12:47 0

FC Twente moet neerwaartse spiraal doorbreken tegen FC Emmen

FC Twente begon ijzersterk aan het seizoen en bleef lange tijd ongeslagen. De promovendus kwam echter in een vrije val terecht en verloor de laatste vier competitieduels. FC Emmen lijkt de ideale tegenstander om de slechte reeks tegen te beëindigen, aangezien de bezoekers slechts één van de laatste twaalf uitwedstrijden wist te winnen.

FC Twente logo FC Emmen logo

Vorm

FC Twente is misschien wel bezig aan een zwakke reeks, de ploeg is nog altijd wel de favoriet. In de Grolsch Veste weet FC Twente verreweg de beste resultaten te boeken, mede dankzij de trouwe en fanatieke aanhang. In de laatste dertien thuiswedstrijden verloren de Tukkers slechts drie duels. Zes van de overige tien competitieduels werden gewonnen en viermaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Daarnaast wist FC Twente in drie van de laatste vier thuiswedstrijden op zijn minst tweemaal tot scoren te komen.

FC Emmen is één van de grote degradatiekandidaten dit seizoen en dat komt ook grotendeels door de slechte resultaten in uitwedstrijden. Slechts één van de laatste twaalf uitduels in Eredivisie werd gewonnen en dat is gewoonweg zwaar onder de maat. Tien van de laatste elf uitduels gingen verloren en in al die uitduels kreeg de ploeg ook minimaal twee tegentreffers te verwerken. In de laatste vier uitwedstrijden stond FC Emmen na 45 minuten al op een achterstand.

Vooruitblik

In de thuiswedstrijden van FC Twente vallen dit seizoen gemiddeld 3,6 doelpunten per wedstrijd, terwijl in de uitduels van FC Emmen gemiddeld 3,5 doelpunten worden gescoord. Wij kunnen dus een doelpuntrijke wedstrijd verwachten. FC Twente zal er alles aan doen om zelfvertrouwen te tanken en de broodnodige drie punten te pakken.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.