actueel background image

Speelronde 10: FC Groningen – Sparta Rotterdam

17 okt 2019 | 13:20 0

Blijft Sparta Rotterdam in de subtop?

FC Groningen is moeizaam begonnen aan het seizoen en won pas drie wedstrijden. In de Euroborg werden twee van de drie wedstrijden gewonnen. Sparta Rotterdam is juist waanzinnig goed aan het nieuwe seizoen begonnen en heeft zichzelf in de subtop van Nederland weten te knokken. Kunnen de Rotterdam nu ook volle winst pakken?

FC Groningen logo Sparta logo

Vorm

FC Groningen beschikt over een grillig elftal, je weet nooit hoe het team precies voor de dag komt. De club staat momenteel op de twaalfde plaats met tien punten. Vooral opvallend is dat er weinig doelpunten vallen in de wedstrijden van FC Groningen, zo kwam de club zelf pas tien keer tot scoren en kreeg het twaalf tegentreffers om de oren. Wel werden de laatste twee thuiswedstrijden gewonnen tegen PEC Zwolle (2-0) en RKC Waalwijk (3-0).

Sparta Rotterdam verloor dit seizoen pas twee wedstrijden en staat met vijftien punten op de vijfde plaats in de Eredivisie. De wedstrijden van de Rotterdammers zijn doelpuntrijk, er vallen gemiddeld 3,8 treffers per duel. In acht van de laatste negen duels van Sparta werden er minimaal drie doelpunten gescoord. Sparta Rotterdam won dit seizoen een uitduel, speelde drie keer gelijk en verloren slechts een enkel duel. Voor de interlandperiode werd er met 2-1 gewonnen van FC Twente.

Vooruitblik

Sparta Rotterdam zit in een flow en zal een pittige tegenstander worden voor FC Groningen. Maar als jij naar het verleden kijken dan lijkt FC Groningen toch de favoriet. FC Groningen won vier van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de Rotterdamse ploeg. De bezoekers wonnen in 2006 voor het laatst in de Euroborg.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.