actueel background image

Speelronde 10: FC Emmen – Fortuna Sittard

17 okt 2019 | 13:17 0

FC Emmen – Fortuna Sittard (zondag, 14:30 uur)

FC Emmen en Fortuna Sittard zullen dit seizoen moeten strijden voor lijfsbehoud is de Eredivisie. Beide clubs zijn niet al te best aan het nieuwe seizoen begonnen. Het is dan ook voor beide een belangrijke wedstrijd, aangezien dit de duels zullen zijn waarin de ploegen de grootste kans maken op de punten. FC Emmen geniet thuisvoordeel, maar is dat ook voldoende voor de overwinning?

FC Emmen logo Fortuna Sittard Logo

Vorm

FC Emmen staat op de vijftiende plek met zeven punten uit negen wedstrijden. De ploeg kende in de weken voor de interlandperiode een opleving, waarin het gelijkspeelde tegen Feyenoord en won van ADO Den Haag. In de laatste speelronde verloor FC Emmen echter wel met 2-0 van Heracles Almelo. In eigen huis werd er dit seizoen tweemaal gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren.

Fortuna Sittard staat op de zeventiende plaats met zes punten uit negen wedstrijden. De Limburgers speelde dit seizoen al driemaal gelijk en wonnen slechts een enkele wedstrijd. In de vorige speelronde werd er zeer knap met 4-2 gewonnen van Feyenoord, wat zeker een stunt genoemd mag worden. In de uitwedstrijden ging het moeizamer, er werd driemaal verloren en een keer gelijkgespeeld. De verloren uitduels werden gespeeld tegen AZ, Ajax en Vitesse. Alleen op bezoek bij sc Heerenveen hield de ploeg er nog een punt aan over.

Vooruitblik

Als wij kijken naar de kwaliteit in de selecties dan zou Fortuna Sittard de favoriet moeten zijn. Opvallend genoeg denken de bookmakers er daar anders en zij zien de thuisploeg als de grootste kanshebber op de overwinning. FC Emmen won in 2015 voor het laatst een thuisduel tegen Fortuna Sittard, terwijl Fortuna Sittard twee van de laatste vier edities won. De laatste twee onderlinge duels in Emmen eindigde in 0-0 en 3-3.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.