actueel background image

Sevilla hoopt zich te versterken met Bizot

02 jun 2020 | 15:56 0

Het Spaanse Sevilla FC wilt zich deze zomer versterken met een nieuwe doelman. De zinnen lijken gezet te zijn op Marco Bizot. De doelman van AZ beleefde een goed seizoen, waarin het de minste tegentreffers incasseerde in de Eredivisie. De 29-jarige goalie moet bij Sevilla FC de concurrentiestrijd aangaan met Tomás Vaclik.

Meer weten over Bizot, Sevilla FC en transfers bij AZ? Lees dan vooral verder.

Het seizoen van Bizot

Marco Bizot maakte het beste seizoen uit zijn carrière door bij AZ. In het seizoen 2019/2020 incasseerde de doelman slechts 11 tegentreffers in 24 competitieduels. De Nederlander kreeg 240 doelpogingen om de oren, maar wist dus het overgrote deel uit zijn goal te houden.

Het leverde Bizot een plekje op in het Nederlands elftal, waar hij nog geen minuten heeft gemaakt. Daarnaast werd hij uitgeroepen tot doelman van het seizoen in de Eredivisie. Bizot kende één minder moment in het seizoen. In de met 3-0 verloren uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam pakte hij een rode kaart.

Dat Bizot op het lijstje zou staan bij Sevilla FC is naar buiten gebracht door het Spaanse mediakanaal ‘Fichajes’.

Sevilla vecht voor directe plaatsing Champions League

Sevilla FC staat na 27 speelrondes op de 3e plaats in de La Liga. De Spaanse club maakt hierdoor nog alle kans op een direct ticket voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Sevilla FC kreeg na Real Madrid en Atlético Madrid de minste tegendoelpunten in de Spaanse competitie.

AZ, de huidige club van Bizot, wist zich al te kwalificeren voor de voorrondes van het miljoenenbal.

sevilla fc logo

AZ verwacht geen uitgaande transfers

Max Huibert, directeur bij AZ, verwacht niet dat er op korte termijn spelers vertrekken bij AZ. De technisch directeur van de Alkmaarse club vertelde aan het Noord-Hollands Dagblad dat er door de corona-crisis geen transfers aan de orde zijn.

De club zou wel al meermaals zijn benaderd door zaakwaarnemers met de vraag of er eventueel interesse is in een voetballer.

‘We moeten voorzichtig zijn. We kunnen nu geen gekke uitgaven doen. Ik denk dat dat voor bijna alle clubs geldt’, aldus Huiberts. ‘Als de financiële schade voor die grote clubs meevalt, zullen er waarschijnlijk wel weer grote transfers gaan plaatsvinden. Maar of dat ook bij ons zo is, da’s moeilijk in te schatten. Ik heb op dit moment geen enkel signaal dat dat gaat gebeuren.’

AZ logo
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.