actueel background image

Serie A speelronde 26: topclubs steeds dichter bij elkaar

09 mrt 2023 | 18:46 0

In de Italiaanse Serie A gaat speelronde 26 van de 38 komende vrijdag van start. Qua wedstrijden is er maar eentje die er echt uitspringt dit weekend: de wedstrijd tussen Napoli en Atalanta Bergamo. Natuurlijk spelen de rest van de Italiaanse ploegen ook gewoon hun wedstrijden. VoetbalUitslagen werpt een blik op 26e speelronde van de Serie A.

Fiorentina Serie A

Wederom drie punten voor Inter?

De clubs die dit weekend als eerste aftrappen zijn Spezia en Internationale. Inter wist vorig weekend met 2-0 te winnen van Lecce en is daarmee een stukje dichter bij Napoli gekropen. De titelstrijd lijkt al gestreden, maar een tweede plek is ook zeker niet verkeerd. Lukt het Inter om weer drie punten te behalen?

Vrijdag 10 maart, 20:45 uur: Spezia – Internazionale

Middenmootje

De verschillen tussen de nummers 10 en 16 zijn niet groot. Echt alles is nog mogelijk in de komende speelrondes. Op zaterdagmiddag neemt Empoli het op tegen Udinese. Beide clubs wisten al zes wedstrijden op rij niet te winnen. De vorige match tussen de twee ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het kan zomaar zijn dat deze wedstrijd niet heel anders verloopt.

Zaterdag 11 maart, 15:00 uur: Empoli – Udinese

Herpakt Atalanta zich dit weekend?

De spannendste wedstrijd van komend weekend is die tussen koploper Napoli en Atalanta Bergamo. Het San Siro zit komend weekend weer vol met fans die niet kunnen wachten tot het seizoen voorbij is. De kans dat Napoli dit seizoen géén kampioen wordt, is heel klein. Atalanta speelde afgelopen weekend gelijk tegen Udinese en die week ervoor werd er verloren van Lecce. Kan de club zich dit weekend herpakken of is het Napoli dat wint?

Zaterdag 11 maart, 18:00 uur: Napoli – Atalanta

Lazio gaat strijd aan met drie clubs

SS Lazio deed afgelopen weekend goede zaken in de Serie A. De club wist te winnen van koploper Napoli met 1-0. Komende zaterdag gaat Lazio op bezoek bij Bologna, die het trouwens ook helemaal niet slecht doet. Als we de stand bekijken, zien we dat Lazio de strijd aan gaat met nog drie andere clubs: Internazionale, AS Roma en AC Milan. De komende weken zijn erg spannend in de Serie A.

Zaterdag 11 maart, 20:45 uur: Bologna – SS Lazio

Goed presterend Torino op bezoek bij Lecce

Lecce staat net als vorige week nog steeds op plek 15 in de Italiaanse competitie. De club verloor vorige week van Internazionale, maar is hoopvol gezien het vorig seizoen nog in de Serie B speelde. Zeker niet slecht dus. Torino presteert dit seizoen ook goed. Het staat momenteel op plek negen en mag komende zondag wederom laten zien wat het in zijn mars heeft.

Zondag 12 maart, 12:30 uur: Lecce – Torino

Cremonese op weg naar Serie B

12 punten uit 25 wedstrijden. Dat zijn de statistieken voor zowel Cremonese als Sampdoria. Beide ploegen lijken echt op weg naar de Serie B. Toch blijft het voetbal en kan er van alles gebeuren. Laat Cremonese dit weekend maar eens beginnen met winnen van Fiorentina. Dan kunnen we verder oordelen. Fiorentina wist afgelopen weekend nog te winnen van AC Milan, dus het wordt een lastige opgave voor Cremonese.

Zondag 12 maart, 15:00: Cremonese – Fiorentina

Hellas Verona treft middenmoter Monza

Hellas Verona bevindt zich maar een paar punten boven hekkensluiters Cremonese en Sampdoria, maar voor Verona is er nog enigszins hoop. Boven Verona staat Spezia en zij speelden afgelopen weekend tegen elkaar, maar het duel eindigde in 0-0. Er is niemand in- of uitgelopen. De club uit Verona treft nu Monza. Monza speelde vorig seizoen ook nog in de Serie B en mag trots zijn op de plek 11 waar zij momenteel staan.

Zondag 12 maart, 15:00 uur: Hellas Verona – Monza

Roma kan Lazio voorbij

Oke, we gaan eerlijk zijn. Waarschijnlijk laat Lazio geen punten liggen in het duel tegen Bologna, maar als dat het wel doet, kan AS Roma zijn stadsgenoot passeren in de Serie A. Hetzelfde geldt voor AC Milan. Het is spannend rondom plek 3, 4 en 5. AS Roma neemt het dit weekend op tegen Sassuolo en wij verwachten wel dat de club de drie punten op zak houdt.

Zondag 12 maart, 18:00 uur: AS Roma – Sassuolo

Juventus op bezoek bij hekkensluiter Sampdoria

Juventus heeft afgelopen weekend punten laten liggen in de wedstrijd tegen AS Roma, maar kent verder geen slecht seizoen. Toch zijn drie punten cruciaal als het clubs als Bologna, Torino en Udinese achter zich wil laten. Hekkensluiter Sampdoria bakt er plat gezegd niet zo veel van dit seizoen. Dit lijkt voor Juventus de ideale match om het doelsaldo op te krikken en drie punten mee naar huis te nemen.

Zondag 12 maart, 20:45 uur: Juventus – Sampdoria

Milan en Salernitana sluiten weekend af

Een titelstrijd zit er niet meer in voor AC Milan, maar toch is de club nog volop aan het strijden met Internazionale, Lazio Roma en AS Roma om de tweede plek. De clubs liggen qua punten niet ver uit elkaar dus iedere winst is er een. Milan liet afgelopen weekend punten liggen tegen Fiorentina, dus wil graag winnen. Salernitana staat 16e in de competitie en wij verwachten niet veel tegenstand van de club.

Maandag 13 maart, 20:45 uur: AC Milan – Salernitana

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.