actueel background image

PSV krijgt kans op revanche in Rotterdam

09 jan 2023 | 14:03 0

PSV krijgt dinsdag in de tweede ronde van TOTO KNVB beker kans om revanche te nemen op Sparta Rotterdam. Afgelopen zaterdag kwamen de twee ploegen elkaar al tegen in de Eredivisie. Sparta nam toen brutaal een punt mee uit Eindhoven. Dinsdag ontmoeten Sparta en PSV elkaar op het Kasteel.

Vooruitblik

Afgelopen weekend pakte Sparta uit in Eindhoven knap een punt. Dit betekende duur puntenverlies voor PSV. In de competitie staat PSV derde en Sparta doet het dit seizoen uitstekend en is terug te vinden op de zesde plek. Het bekertreffen tussen deze twee teams betekent het 65ste onderlinge duel. Hiervan won PSV er 44, Sparta won elf keer en negen keer werd er gelijkgespeeld. PSV is ondanks het slippertje afgelopen weekend voor deze wedstrijd torenhoog favoriet.

Sparta goed in vorm dit seizoen

Sparta is dit seizoen goed in vorm. Het staat in de competitie in de subtop. De Rotterdammers paktte in vijftien wedstrijden al 25 punten. De ploeg van Maurice Steijn verliest dit seizoen eigenlijk alleen van echte topteams zoals Feyenoord, AZ en Ajax. Aan deze slechte reeks tegen topploegen kwam zaterdag een einde door verrassend een punt mee te nemen uit Eindhoven.

In Rotterdam hebben ze toch wel even gebaald na de loting voor de beker. Om gelijk in de tweede ronde van het toernooi een ploeg als PSV te treffen, is niet bepaald een gunstige loting. De laatste keer dat de ploeg verder dan de tweede ronde in het bekertoernooi kwam was in het seizoen 2016/2017. Toen bereikte Sparta verrassend de halve finale, die het verloor van Vitesse. In de eerste ronde van dit bekertoernooi rekende Sparta met 3-1 af van OFC Oostzaan. De grote vraag is of de Spartanen nog een keer kunnen verrassen tegen PSV en door kunnen stoten naar de derde ronde.

Kan Gakpo-loos PSV door in de beker?

PSV is dit seizoen in de Eredivisie wat wisselvallig. Sommige wedstrijden wint de ploeg overtuigend terwijl er in andere wedstrijden weer onnodig puntenverlies wordt geleden. Net zoals afgelopen zaterdag tegen Sparta. Hierdoor staat PSV na vijftien wedstrijden op de derde plek met 31 punten. Dit is drie punten minder dan koploper Feyenoord.

Ruud van Nistelrooij wil tegen de Spartanen revanche nemen. Dit moet hij wel doen zonder de naar Liverpool vertrokken sterspeler Cody Gakpo. Zijn vertrek is een flinke domper voor de Eindhovenaren. Spelers als Anwar El Ghazi en Luuk de Jong moeten nu zorgen voor de doelpunten en assists.

PSV is de huidige titelverdediger van de TOTO KNVB Beker en willen kosten wat kost door om deze titel te verdedigen. De eerste horde op weg naar titelprolongatie is dus Sparta. Of ze deze horde overwinnen, dat moet de wedstrijd dinsdag uitwijzen!

Statistieken

– Sparta hield afgelopen zaterdag PSV in de competitie nog op 0-0.
– Sparta won nog nooit de KNVB Beker, wel werd de ploeg een aantal keer tweede al is dat een flinke tijd geleden.
– Sparta beste resultaat in de beker van de voorbije jaren was in het seizoen 2016/2017 toen het de halve finales haalde.
– Sparta doet het dit seizoen uitstekend in de Eredivisie en staat verrassend zesde.
– PSV is titelverdediger van de TOTO KNVB Beker. Het won de laatste editie door Ajax te verslaan in de finale.
– PSV moet het doen zonder de verkochte sterspeler Cody Gakpo.
– PSV won 44 van de 64 gespeeld duels met Sparta.
– PSV staat in de eredivisie na 15 wedstrijden op een derde positie.

Laatste 5 onderlinge resultaten

In de vijf laatste onderlinge ontmoetingen werd het één keer gelijk en de rest van de wedstrijden won PSV.

07-01-2023
PSV – Sparta Rotterdam
0 - 0
27-02-2022
Sparta Rotterdam – PSV
1 - 2
03-10-2021
PSV – Sparta Rotterdam
2 - 1
16-01-2021
Sparta Rotterdam – PSV
3 - 5
29-11-2020
PSV – Sparta Rotterdam
1 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.