actueel background image

Premier League: titelstrijd gaat verder

24 feb 2023 | 09:00 0

Dit weekend kan Erik ten Hag met Manchester United de eerste prijs van het seizoen pakken. United speelt in de League Cup-finale tegen Newcastle United, maar ook de Premier League gaat gewoon verder met onder meer Arsenal en City in actie. Lees hier de vooruitblik op dit weekend.  

Liverpool - Everton content

Fulham vecht voor Europese droom

Het weekend begint vrijdagavond in Londen. Daar staan Fulham en Wolverhampton Wanderers tegenover elkaar. De thuisploeg wil de Europese droom in leven houden. Voor de Wolves liggen de belangen anders. Zij willen juist uit de degradatiestress komen. De bezoekers staan slechts drie punten boven de streep. Een interessant begin van het voetbalweekend dus op Craven Cottage.

Vrijdag 20:00 uur: Fulham – Wolverhampton Wanderers

Aston Villa wil omhoog kijken

Aston Villa gaat zaterdagmiddag op bezoek bij het noodlijdende Everton. De ploeg uit Liverpool staat één punt boven de degradatiestreep en voelt de druk iedere dag. Villa is ook nog niet helemaal zeker van handhaving. Het gat is acht punten en dat lijkt veel, maar in de Premier League kan alles. Een overwinning tegen Everton zou daarom heel goed uitkomen. Dan kan Villa definitief omhoog kijken in plaats van naar beneden.

Zaterdag 16:00 uur: Everton – Aston Villa

Degradatiekraker in Leeds

De spannendste wedstrijd van het weekend is zonder twijfel die tussen Leeds United en Southampton. Een duel tussen de twee hekkensluiters van de Premier League. De winnaar deelt zaterdag een serieuze tik uit. De verschillen onderin zijn namelijk klein. Aan een gelijkspel hebben beide ploegen weinig. Dus we mogen een geweldige voetbalstrijd verwachten in Leeds.

Zaterdag 16:00 uur: Leeds United – Southampton

D-Day voor West Ham United

Voor West Ham United is zaterdag een belangrijke dag. In eigen huis komt Nottingham Forest op bezoek. Een ploeg die te pakken moet zijn, maar het is nog niet het seizoen van West Ham. Op dit moment staan The Hammers zelfs op een degradatieplaats. Maar zoals eerder gezegd zijn de verschillen klein. Nottigham staat momenteel veilig dertiende, maar moet bij een nederlaag ook ineens weer uit gaan kijken.

Zaterdag 16:00 uur: West Ham United – Nottingham Forest

Eitje voor City

Voor City is het eigenlijk heel simpel dit weekend. Zij moeten drie punten ophalen in Bournemouth. The Cherries zijn een laagvlieger en City wil kampioen worden. De ploeg van Pep Guardiola liet afgelopen weekend dure punten liggen en een nieuwe misstap zou fatale gevolgen kunnen hebben in de titelstrijd.

Zaterdag 18:30 uur: Bournemouth – Manchester City

Liverpool wil kater wegspoelen

Hoeveel klappen kan Liverpool nog aan dit seizoen? Het leek met twee overwinningen op rij eindelijk weer beter te gaan met The Reds, maar toen kwam de Champions League. In eigen huis werd Liverpool gekleineerd door Real Madrid. 5-2 werd het op Anfield. Hoe gaat Liverpool met deze dreun om? En kunnen zij de knop op tijd om zetten om zaterdagavond te winnen op bezoek bij Crystal Palace?

Zaterdag 20:45 uur: Crystal Palace – Liverpool

Spurs wil Chelsea genadeklap geven

We sluiten het weekend af waar we begonnen, namelijk in Londen. Met de topper tussen Tottenham Hotspur tegen Chelsea. Al kun je van een topper nauwelijks spreken. Chelsea staat tiende en lijkt eigenlijk wel klaar dit seizoen. Tottenham doet nog volop mee om Champions League-voetbal en heeft de drie punten hard nodig met de hete adem van Newcastle United in de nek. Deelt Spurs de volgende tik uit aan de miljardenploeg van Chelsea?

Zondag 14:30: Tottenham Hotspur – Chelsea

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.