actueel background image

Het vertrek van Pinto bij Fortuna Sittard

31 dec 2019 | 13:00 0

Fortuna Sittard zag afgelopen week aanvoerder Mica Pinto vertrekken naar Sparta Rotterdam. De vleugelverdediger tekende in Rotterdam een contract tot de zomer van 2021. De club heeft ook de optie om het contract met een extra seizoen te verlengen. Hoewel Pinto dit seizoen pas 7 wedstrijden in actie kwam, is de club toch één van zijn sterkhouders verloren. George Cox vervangt Pinto bij Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard Logo

Nu Pinto weg is, mist Fortuna Sittard een belangrijke speler. Eentje die de club misschien wel uit de gevarenzone kon gaan houden. Met dit artikel kijken we naar Pinto en zijn tijd bij Fortuna Sittard en naar de huidige situatie bij de club.

Carrière van Pinto

Pinto is zijn professionele voetbalcarrière begonnen in het tweede elftal van Sporting Lissabon. In het seizoen 2016/2017 vertrok het talent naar het Portugese Belenenses, waar hij slechts zes wedstrijden voor speelde. Pinto werd daarna uitgeleend aan Madeira, waar hij ook geen potten wist te breken. Fortuna Sittard zag wel wat in Pinto en haalde hem naar Nederland. De speler promoveerde met de Limburgse club naar de Eredivisie en wist zich in het seizoen 2018/2019 ook knap te handhaven op het hoogste niveau.

Aanvoerder bij Fortuna Sittard

Verdediger Pinto kwam begin 2018 onder contract te staan bij Fortuna Sittard. De 26-jarige mandekker werd direct de aanvoerder van het eerste elftal. Pinto speelde mee in de eerste vijf competitieduels, maar liep toen een hardnekkige blessure op. Pinto moest in de wedstrijd tegen Sparta het veld geblesseerd verlaten. De verdediger kon twee maanden lang geen wedstrijden meer spelen voor de club. Hij is dan ook amper in actie gekomen.

Met winnaarsmentaliteit naar Sparta

Sparta Rotterdam wordt het nieuwe avontuur voor Pinto. De Rotterdamse club was al een langere tijd op zoek naar een extra vleugelverdediger. Technisch manager Henk van Stee koos voor Pinto, vanwege zijn ervaring en winnaarsmentaliteit. Pinto werd onderworpen aan diverse testen en bleek volkomen fit te zijn. De verdediger sluit begin 2020 aan bij het team op het trainingskamp.

Huidige situatie van Fortuna Sittard en Sparta

Fortuna Sittard staat momenteel op de 13e plaats in de Eredivisie met 19 punten. Het gat met de gevarenzone is slechts 4 punten, niet heel groot dus. Sparta Rotterdam staat op een knappe 11e plaats met 23 punten. Het weerzien tussen Pinto en zijn oude club laat niet lang op zich wachten. Fortuna Sittard wordt op zaterdag 25 januari (20:45 uur) op Het Kasteel ontvangen door de Rotterdammers. Eerder dit seizoen speelde Fortuna Sittard met 0-0 gelijk tegen Sparta. Het is nog maar de vraag of Fortuna Sittard kan handhaven in de Eredivisie nu hun aanvoerder na de winter niet terugkeert in het Sittardse team.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.