actueel background image

Overleefmodus bij Fortuna, Gasperini met corona op de bank

02 jun 2020 | 10:03 0

Fortuna Sittard maakt net zoals veel andere Nederlandse clubs een moeilijke periode door. Het coronavirus heeft de voetbalwereld hard geraakt, en dus ook de club uit Sittard. Fortuna-directeur Ivo Pfennings vertelde aan de NOS dat de Limburgse club momenteel op de overleefmodus staat.

Fortuna Sittard loopt veel inkomsten mis

Het seizoen stopte op het verkeerde moment voor Fortuna Sittard. De Limburgse profclub kreeg namelijk nog Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht op bezoek. Dit zijn verreweg de meest lucratieve duels voor de club. Het stadion zit vol en de club krijgt diverse bonussen vanwege de hoge verkoop van bier en snacks.

De begroting van Fortuna Sittard bedraagt ongeveer 7,5 miljoen euro, maar zal komend seizoen gehalveerd worden. ‘We zijn dus even in een soort overleefmodus en kijken extra kritisch naar onze uitgaven’, aldus Pfennings.

Fortuna Sittard kan nog inkomsten halen uit enkele transfers. De club zal binnenkort middenvelder Mark Diemers zien vertrekken. Amadou Ciss en Lisandro Semedo staan in de belangstelling van andere voetbalclubs. ‘We hoeven niet per se te verkopen. Overhaast handelen heeft geen zin. Het hele transfercircus moet nog op gang komen’, zegt de algemeen directeur van Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard logo

Gasperini zat met corona op de bank

Gian Piero Gasperini zat in maart met het coronavirus op de bank bij Atalanta Bergamo. Voor het Champions League-duel met Valencia had de trainer het virus al opgelopen. De 62-jarige hoofdcoach voelde zich niet goed, maar had nog geen idee dat het virus hem te pakken had gekregen. ‘Een dag van tevoren was ik al ziek en op de wedstrijd werd het alleen maar erger. Twee dagen daarna heb ik amper geslapen’, aldus de trainer tegen La Gazetta dello Sport.

De trainer had geen koorts maar moest wel meermaals aan de dood denken. ‘Toen ik de sirenes van de ambulances hoorde, dacht ik alleen maar: ik wil niet naar het ziekenhuis, want ik heb nog veel werk te doen.’ De wedstrijd tussen de beide clubs werd gezien als één van de grootste oorzaken van de verspreiding in Italië, er werd zelfs gesproken van een ‘biologische bom’.

De eerste wedstrijden in de Serie A worden op 20 juni weer gespeeld. Atalanta Bergamo staat momenteel op de 4e plaats in de competitie en wist zich te kwalificeren voor de kwartfinale van de Champions League.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.