actueel background image

Onze tips voor de halve finales

13 dec 2022 | 08:05 0

Het WK loopt op zijn einde. Zondag weten wie zich vier jaar lang het beste land ter wereld mag noemen. Maar eerst de halve finales. Daarin spelen Argentinië en Kroatië tegen elkaar en Marokko en Frankrijk. Wie dit vooraf had gezegd, was rijk geweest. Toch is het echt zo.

Het laatste kunstje van Messi

Alle ogen zijn gericht op Lionel Messi. Tijdens de kwartfinale tegen Nederland liet Lionel Messi zien waarom. De aanvaller domineerde niet, en speelde niet zijn beste wedstrijd. Toch was hij met een goal en een assist belangrijk. Juist wanneer Argentinië hem nodig heeft staat ie op. Het hele toernooi al. Met vier goals en twee assist is hij dé grote man bij de Argentijnen. Komt daar een vijfde goalpunt bij?

Onze tip: Messi scoort (quotering 2.55)

Kroatië stugger dan ooit

Om nou te stellen dat dit WK extreem soepel verloopt voor Kroatië, lijkt wat veel van het goede. In de poulefase werd ruim gewonnen van Canada, maar de andere twee wedstrijden werd gelijkgespeeld. In de knock-outfase werd vervolgens weer niet gewonnen na negentig minuten. Penalty’s waren steeds nodig. Tweemaal trokken de Kroaten aan het langste eind zowel tegen Japan als tegen Brazilië. Stunten zij tegen Argentinië nog een keer?

Onze tip: Kroatië bereikt volgende ronde (quotering: 3.15)

Marokko verdedigt ijzersterk

Marokko heeft al lang en breed een succesvol WK. De ploeg kwam tot aan deze editie niet verder dan de achtste finale. De Marokkanen zijn trots op het bereiken van de halve finale. Maar ze dromen van meer. En waarom ook niet? Marokko is ijzersterk. Met name achterin. Wat vooral opvalt, is dat de Marokkanen pas één goal tegen kregen dit WK. Het staat als een huis. Is dat ook het geval tegen Frankrijk met de pijlsnelle Kylian Mbappé?

Onze tip: De wedstrijd wordt beslist in verlenging (quotering: 8.00)

Frankrijk solide

Frankrijk is tot nu toe een van de weinige favorieten die echt overtuigd. Het land kwam eenmaal op achterstand tegen Australië, maar herstelde dat ogenschijnlijk makkelijk. Het elftal heeft een solide basis om op terug te vallen, ondanks een fors aantal blessures. Bovendien hebben de Fransen met superster Mbappé altijd een aanvaller die uit het niets een wedstrijd kan beslissen. Met vijf goals en twee assists is de aanvaller bezig aan een fantastisch toernooi. Loodst hij de Fransen naar de finale?

Onze tip: Mbappé schiet minimaal één keer op doel buiten de 16 (quotering: 4.00)

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.