actueel background image

Ontknoping van de 3e periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie 19/20

26 feb 2020 | 09:40 0

Dit seizoen strijden de clubs in de Keuken Kampioen Divisie voor twee directe tickets naar de Eredivisie. Ook vindt er een strijd plaats om de deelnamebewijzen voor de play-offs. In de nacompetitie promotie/degradatie maken een zevental clubs kans op één plek op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. Het gaat om zes clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en één team uit de Eredivisie. De nummers 3 en 4 uit de Keuken Kampioen Divisie kwalificeren zich voor de nacompetitie, maar ook de vier periodewinnaars. Aankomende vrijdag zal bekend worden welke club de 3e periodetitel wint! We kijken vooruit naar de kanshebbers en wedstrijden.

Huidige stand in de 3e periode

De 3e periode bestaat uit 9 wedstrijden. Vrijdagavond 28 februari worden de beslissende wedstrijden in deze periode gespeeld. Momenteel staat De Graafschap op de eerste plaats, terwijl SC Cambuur ook nog altijd kans maakt. De overige clubs maken geen kans meer op de 3e periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie.

Huidige tussenstand 3e periode

1. De Graafschap – 20 punten uit 8 wedstrijden
2. SC Cambuur – 18 punten uit 8 wedstrijden
3. Go Ahead Eagles – 16 punten uit 8 wedstrijden
4. NAC Breda – 15 punten uit 8 wedstrijden
5. FC Volendam – 15 punten uit 8 wedstrijden

Te spelen wedstrijden

Het gaat vrijdagavond dus om de wedstrijden die De Graafschap en SC Cambuur spelen. We geven je hieronder een korte voorbeschouwing van de twee wedstrijden.

graafschap az cambuur psv logo kkd

De Graafschap – Jong AZ

Aankomende vrijdagavond om 20:00 uur speelt De Graafschap een thuiswedstrijd tegen Jong AZ. De club uit Doetinchem pakt bij een overwinning de 3e periodetitel. De Graafschap staat momenteel op de 2e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 56 punten. Jong AZ is terug te vinden op de 15e plaats met 25 punten. Normaliter zouden de beloften van AZ geen enkel probleem moeten vormen voor de thuisploeg.

Echter kan er van alles gebeuren, want eerder dit seizoen won Jong AZ met 2-1 van De Graafschap. De talentvolle aanvaller Zakaria Aboukhlal kwam tweemaal tot scoren voor de Alkmaarse club. De Graafschap kan wel leunen op mooie statistieken. De thuisploeg verloor nog geen enkel thuisduel dit seizoen. De Graafschap won negen van de 13 thuiswedstrijden.

SC Cambuur – Jong PSV

SC Cambuur is met 60 punten op titelkoers in de Keuken Kampioen Divisie. Wil de koploper de 3e periodetitel in de wacht slepen, dan moet zij de aankomende wedstrijd winnen. De bezoekers uit Eindhoven staan op de 16e plaats met 22 punten. Jong PSV won dit seizoen maar één van de 13 uitwedstrijden. SC Cambuur won 10 van de 12 thuisduels. Het lijkt dus een simpele opgave te gaan worden voor de thuisploeg. Eerder dit seizoen won SC Cambuur met 0-1 bij Jong PSV. Vorig seizoen won SC Cambuur het thuisduel tegen de Eindhovense beloftes met 3-1.

Mogelijke scenario’s

Scenario 1: De Graafschap wint

Als De Graafschap wint van Jong AZ dan is de ploeg zeker van de 3e periodetitel. De uitslag van de wedstrijd tussen SC Cambuur en Jong PSV is dan niet meer van toepassing.

Scenario 2: SC Cambuur wint en De Graafschap verliest

SC Cambuur kan bij een overwinning nog aanspraak maken op de periodetitel. Als De Graafschap verliest en SC Cambuur wint dan gaat de 3e periodetitel naar de ploeg uit Leeuwarden.

Scenario 3: SC Cambuur wint en De Graafschap speelt gelijk

Mocht De Graafschap gelijkspelen tegen Jong AZ en SC Cambuur wint dan komen beide clubs op 21 punten te staan. Beiden hebben momenteel een doelsaldo van +8. Bij dit scenario wint SC Cambuur de periodetitel op basis van een beter doelsaldo.

Scenario 4: SC Cambuur speelt gelijk

SC Cambuur heeft een achterstand van twee punten op De Graafschap. Bij een gelijkspel of een verliespartij van SC Cambuur is De Graafschap zeker van de 3e periodetitel.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.