actueel background image

Onana aast op transfer, Pardew vertrekt bij ADO

01 mei 2020 | 09:04 0

In de Eredivisie wordt in ieder geval tot 1 september 2020 niet meer gevoetbald. De transferperiode zal ons de komende maanden dan ook bezighouden. Diverse clubs gaan op zoek naar versterkingen of moeten noodgedwongen een nieuwe trainer aantrekken.

ADO Den Haag zal volgend seizoen weer uitkomen in de Eredivisie, maar zonder de trainer Alan Pardew. Er bestaat ook een grote kans dat Ajax-doelman André Onana nog deze zomer vertrekt uit Amsterdam.

Onana aast op vertrek bij Ajax

André Onana heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax waarschijnlijk al gespeeld. De doelman uit Kameroen rekent erop volgend seizoen in dienst te zijn bij een andere club. De 24-jarige doelman zou vorig jaar al een afspraak hebben gemaakt over een eventuele transfer. “Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken”, aldus Onana.

Afgelopen maandag 27 april 2020 werd bekend dat FC Barcelona vergaande interesse heeft in de goalie. Het bericht van ‘De Telegraaf’ werd bevestigd door Onana’s zaakwaarnemer Albert Botines. Onana maakte in 2015 nog de overstap van FC Barcelona naar Ajax. De Kameroener speelde 178 wedstrijden voor de Amsterdamse club en beschikt nog over een tweejarig contract bij Ajax. Bij FC Barcelona staat momenteel ook Frenkie de Jong onder contract en lijkt Matthijs de Ligt de overstap te gaan maken naar Catalonië.

andre onana sprong keeper wedstrijd ajax

MDI / Shutterstock.com

Alan Pardew zegt ADO vaarwel

Alan Pardew werd begin 2020 aangesteld als hoofdtrainer bij ADO Den Haag. De ervaren Engelsman moest de club uit de degradatiezone halen, waarin hij uiteindelijk niet wist te slagen. Desondanks zal de Haagse club ook volgend seizoen weer te bewonderen zijn in de Eredivisie, echter zonder de trainer. De club en Pardew hebben in goed overleg besloten om niet langer met elkaar verder te gaan. “Ik koester positieve gevoelens voor deze club en heb genoten van de passie van de fans. Ik wens ADO Den Haag veel succes in de toekomst”, aldus Pardew.

Pardew kwam in de winter bij ADO Den Haag als vervanger voor Alfons Groenendijk. De Engelsman trok diverse Britse huurlingen aan, maar de resultaten bleven uit. De corona-crisis deed de KNVB besluiten om geen clubs te laten degraderen en te promoveren. De Engelsman was eerder hoofdtrainer bij Reading, West Ham United, Charlton Athletic, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.