actueel background image

NEC gaat op bezoek bij AZ (verplaatste wedstrijd)

31 aug 2022 | 08:58 0

Een Eredivisiewedstrijd op een doordeweekse dag, zó vroeg in het seizoen? Dat klopt! AZ Alkmaar neemt het op donderdag 1 september op tegen NEC Nijmegen. De wedstrijd zou oorspronkelijk gespeeld worden op zondag 21 augustus, maar werd verplaatst in verband met de play-off wedstrijden die AZ speelde voor de Conference League. VoetbalUitslagen.com blikt samen met jou vooruit op deze wedstrijd.

Vooruitblik

Kijken we naar de geschiedenis van deze twee ploegen, zien we dat AZ al langere tijd meedraait in de top van de Eredivisie. NEC Nijmegen is nog niet zo lang terug in de Eredivisie: de club promoveerde in 2021 vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar het hoogste voetbalniveau van Nederland. De laatste 5 onderlinge resultaten, onderaan deze pagina te zien, doen ons voorspellen dat de thuisploeg er met de winst vandoor gaat. Het zou knap zijn als NEC weet te stunten in Alkmaar.

AZ plaatst zich voor de Conference League

AZ heeft zich vorige week donderdag weten te plaatsen voor de Conference League. De club uit Alkmaar won eerder thuis al met 4-0 van Gil Vicente en wist in de return ook te winnen met 1-2. Europees doet de club het goed, maar lukt het dit seizoen ook in de Eredivisie? De ploeg wist de eerste drie wedstrijden van het nieuwe voetbalseizoen al te winnen van Go Ahead Eagles, Sparta en Cambuur. Sinds seizoen 2006-2007 is het de club uit Alkmaar niet gelukt de eerste drie wedstrijden van een seizoen op rij te winnen. Een bijzondere mijlpaal dus.

Levert de komst van Cillessen iets op voor NEC?

Afgelopen weekend speelde de nieuwe aanwinst van NEC zijn eerste wedstrijd. Cillessen – weer terug bij NEC na 11 jaar – mocht na een week meetrainen het weekend erna direct starten onder de lat. De keeper wist de nul niet te houden in tijdens zijn rentree: de Nijmeegse club speelde met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. Alle ogen zijn tijdens het duel tegen AZ wederom op Cillessen gericht. Kan hij deze keer wel de nul houden?

Transfermarkt sluit binnenkort

De transfermarkt sluit op 31 augustus en dat betekent dat de meeste clubs nog druk bezig zijn met het kopen en verkopen van spelers. Ook NEC en AZ hebben het druk op de laatste dag. Of er nog nieuwe spelers bijkomen, moet nog blijken. NEC wist al een aantal spelers transfervrij over te nemen. Ook AZ heeft al wat spelers toegevoegd aan de huidige selectie. Enkele voorbeelden zijn Djordje Mihailovic (AZ, komt van Montreal Canada), Jens Odgaard (AZ, komt van Sassuolo), Philippe Sandler (NEC, komt van Feyenoord) en Calvin Verdonk (NEC, komt van Famalicão).

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
06-03-2022
NEC - AZ
1 - 3
20-11-2021
AZ - NEC
1 - 1
03-07-2021
AZ - NEC
4 - 1
07-05-2017
NEC - AZ
2 - 1
28-08-2016
AZ - NEC
2 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.