actueel background image

Mooie wedstrijden in de halve finale van de Nations League

13 jun 2023 | 13:14 1

Het is al even geleden dat er werd gevoetbald in de Nations League. De laatste wedstrijden werden in september 2022 gespeeld, maar deze week wordt er weer gevoetbald. In Nederland! Want de Rotterdamse Kuip en de Grolsch Veste zijn het decor voor zowel de halve finales als de finale. We nemen je mee in het programma van deze week.

NL efltal bettips

Nederland treft Kroatië

Ons Oranje mag zich opmaken voor een mooie, maar pittige wedstrijd. De tegenstander in de halve finale is Kroatië. Oranje en Kroatië stonden in 2008 voor het laatst tegenover elkaar, toen won Nederland met 0-3 van de Kroaten. Maar 2008 is al heel lang geleden. Inmiddels is er nieuw bloed bij beide ploegen en staan er ook andere trainers aan het roer.

Waar het avontuur voor bondscoach Ronald Koeman niet al te best begon, kunnen we inmiddels zeggen dat de ploeg zich herpakt heeft en klaar is om de halve finale te spelen. De ploeg van Koeman is nagenoeg compleet. Memphis Depay en Matthijs de Ligt zijn helaas niet van de partij, maar jonkies als Mats Wieffer en Xavi Simons krijgen wel de mogelijkheid om te laten zien wat zij in hun mars hebben.

Kroatië werd tijdens het WK in Qatar nog derde. Het Nations League seizoen van de Kroaten begon net als die van het Nederlands Elftal niet al te best, maar Kroatië wist zich te herpakken. De grote man aan de kant van onze tegenstander is natuurlijk Luka Modric, die er wederom weer bij is. De spits staat al op 164 interlands en het lijkt dat hij dat aantal nog even op wil laten lopen. De ploeg moet het alleen doen zonder Joško Gvardiol (blessure) en Marko Livaja, die de wedstrijd moet laten schieten wegens een incident op de training met supporters.

Woensdag 14 juni, 20:45 uur: Nederland – Kroatië

La Furia Roja vs Azzurri

De tweede halve finale is die tussen Spanje en Italië. Voor de voetballiefhebber ook zeker een leuke wedstrijd. Vooral voor de ploeg van Roberto Mancini is deze wedstrijd een belangrijke. Italië wist zich namelijk niet te kwalificeren voor het WK in Qatar en dat terwijl de nationale ploeg nog Europees Kampioen werd in 2020. Tijd voor revanche, dus.

Spanje kan zich in deze wedstrijd bewijzen onder leiding van bondscoach Luis de la Fuente. Een nieuw tijdperk, want in de jaren hiervoor was het Luis Enrique die aan het roer stond van de Spaanse ploeg. Om het makkelijk te maken voor de spelers, blijft de voornaam hetzelfde. De la Fuente laat in ieder geval weten vertrouwen te hebben in zijn ploeg. Bij de bookmakers is Spanje in ieder geval favoriet.

Donderdag 15 juni, 20:45 uur: Spanje – Italië

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.