Wedden op Italië

Het Wereldkampioenschap(WK) staat voor de deur, maar de huidig nummer zes van de wereldranglijst is niet van de partij. Italië zal de wedstrijden keurig thuis vanaf de bank moeten kijken. En dat terwijl de Italianen na het gemiste WK van 2018 zich helemaal herpakt leken te hebben op het EK afgelopen jaar. Maar niets is minder waar, het WK zal voor de tweede keer op een rij zonder Italië plaatsvinden; een unicum.

Het Italiaanse elftal, met vele bijnamen zoals Azzurri of La Squadra Azzurra, leek zich net herpakt te hebben van een enorme sportieve dip. De viervoudig wereldkampioen kampioen stoomde vorig jaar als een sneltrein naar de gewonnen EK-finale, thuisland Engeland bleek zoals gewoonlijk niet in staat om de beker thuis te krijgen.

Wedden op Italië

Italië won in 2006 voor het laatst de wereldtitel, dit deed het in de beruchte finale tegen Frankrijk. Een finale die voor altijd in het teken zal staan van het afscheid van voormalig wereldvoetballer van het jaar Zinedine Zidane, en de bijbehorende kopstoot die hij gaf tijdens deze wedstrijd aan Materazzi. Wie daar toch op gewed had… Sinds die finale kende het Italiaans elftal nog een aantal flinke pieken en dalen, ondanks het korte tijdsbestek van nog geen vijftien jaar. Door de jaren heen maakt het het daarom niet makkelijk om te wedden op Italië.

Dat de Azzurri voor de tweede keer op rij een WK mislopen bijvoorbeeld, is al een unicum. De allereerste editie in 1930 lieten de Italianen nog aan zich voorbij gaan, sindsdien wist het land zich slechts drie keer niet te plaatsen. Waarvan nu dus twee keer op rij. Voor 2018 was Italië er zelfs onafgebroken bij vanaf 1958. Veel vreemder is echter dat het tussen deze twee toernooien wél doodleuk het Europees Kampioenschap wint, het toernooi dat na het WK samen met de Copa America toch wel zo’n beetje gezien wordt als het grootste landen toernooi ter wereld.

Wedden op Italie WK 2022

Niet voor niets staat het land nog steeds zesde op de FIFA-wereldranglijst. Een jaar geleden flitste Italië nog langs landen zoals Engeland en Spanje, wedden op Italië was toen een zekerheidje. Tegenwoordig is Noord-Macedonië op een goede dag al te sterk voor ze.

Resultaten op toernooien

Die wispelturigheid heeft het land al sinds de WK-winst in 2006. Vaak ziet men dat na zo’n toernooi de oude harde afgezwaaid wordt en er door geselecteerd wordt. Ook La Squadra Azurra ging hier mee aan de slag, maar zeker niet altijd met succes. Het eerstvolgende grote toernooi na de WK-winst, het EK van 2008, kwam het land nog wel tot een keurige kwartfinale. Maar zowel het WK van 2010 als dat van 2014 werd een ramp, aangezien de groepsfase al het eindstation was. Wedden op Italië gaf helaas geen zekerheid meer. Tussendoor werd frappant genoeg wel weer de finale van het EK bereikt, hierin was het destijds hyperdominante Spanje echter te sterk. Vier jaar later werd vervolgens de kwartfinale bereikt, niet geweldig maar ook niet extreem teleurstellend te noemen.

Wanneer je alles op een rijtje zet, dan valt op dat er sinds het WK in 2006 een duidelijk scheiding zit in de prestaties van de Italianen op EK’s en WK’s. In vier pogingen voor het EK reikte het land tweemaal tot de kwartfinale, eenmaal tot de finale én won het een keer het toernooi. Dat staat in schril contrast met wat de Italianen presteren op de daaropvolgende WK’s, met twee keer het einde nog voor de knock-outfase en twee keer geen kwalificatie. Er lijkt bijna een vloek op het WK te rusten voor de Italianen. En dat terwijl de Italianen het historisch gezien geweldig doen, aangezien alleen Brazilië het WK vaker heeft gewonnen dan Italië. Wedden op Italië loonde bijna altijd.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Resultaten Italië

Toch lijkt er wel enigszins verbetering te zitten in de resultaten van de Italianen. Alleen is dat herstel te laat gekomen. Wedden op Italië op het WK is daarom helaas niet mogelijk. En het moet nog maar blijken dat ze dit herstel door kunnen zetten. In ieder geval werden drie van de laatste zes wedstrijden gewonnen door de Italianen, in de hoogste Nations League afdeling. Dat op zich klinkt niet slecht, alleen de Duitsers waren namelijk te sterk in deze poule. Daar tegenover stond wel een gelijkspel in de andere wedstrijd tegen de Duitsers en overwinningen op het zwalkende Engeland.

WK-kwalificatie

De problemen begonnen natuurlijk allemaal voor Italië in de kwalificatie. In een niet heel moeilijke poule was een eerste plek genoeg geweest voor directe plaatsing. Het liep echter wat anders voor de Italianen, aangezien na acht wedstrijden Zwitserland bovenaan stond en Italië tweede. En het probleem werd wel weer duidelijk, in de dertien wedstrijden scoorde Italië dertien keer. Dat lijkt op het eerste oog niet heel slecht, maar haal de wedstrijd tegen Litouwen eraf en er gaan meteen vijf goals vanaf. In de andere zeven wedstrijden wisten de Italianen maar acht keer te scoren, hoewel het er ook maar twee tegen kreeg. Desalniettemin brak het de Italianen op en moest het de play-offs in.

Toen Italië deze loting aanschouwde, werd het meteen wakker geschut. Eerst zou het nietige Noord-Macedonië uitgeschakeld moeten worden, maar daarna het grote Portugal van onder andere Cristiano Ronaldo. Italië hoefde zich uiteindelijk nooit zorgen te maken over Ronaldo en co, aangezien ze al werden uitgeschakeld door het heroïsche Noord-Macedonië. Misschien was het land in het hoofd al teveel op Portugal aan het wedden.

Ciro Immobile wedden op WK 2022

Bekendste spelers

Misschien wel het meest jammere. Grote spelers zoals Ciro Immobilé, Nicólo Barella en oudgedienden Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini zullen het toernooi missen. Voor laatst genoemden was het de laatste kans om hun land op het WK te vertegenwoordigen, aangezien zij met respectievelijk 35 en 38 niet meer actief zullen zijn tijdens de volgende editie. Of in ieder geval niet voor LA Squadra Azurra. Maar ook de jonge Gianluigi Donarrumma moet het toernooi nu missen, tijdens het EK nog verkozen tot speler van het toernooi. Destijds was wedden op ‘de nul’ voor Italië een zekerheidje, met Donarrumma in topvorm op goal. Ook hij zal het toernooi echter moeten missen.

Wedden op Italië is dit jaar helaas niet mogelijk, wel kun je voetbalwedden op andere WK-deelnemers!

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga