actueel background image

Mondkapjes in het stadion, Tagliafico aast op nieuw avontuur

15 mei 2020 | 20:56 0

Tijdens deze corona crisis is niets zeker en moeten voetbalclubs met alle scenario’s rekening houden. Dat geldt ook de KNVB en de supporters. Hoogstwaarschijnlijk zal een deel of het gehele nieuwe seizoen in de Eredivisie worden afgewerkt zonder publiek. Mochten de clubs wel supporters mogen toelaten dan zal de anderhalve meter regel moeten worden gerespecteerd. De KNVB en de Eredivisie CV hebben een onderzoek laten doen en daaruit is gekomen dat de regels meer kosten dan inkomsten met zich meebrengen.

Verplichte mondkapjes als oplossing

De voetbalbond is momenteel aan het onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om supporters in het stadion te laten plaatsnemen. Het idee om 25% van de plaatsen open te stellen lijkt geen mogelijkheid, aangezien er dan meer kosten worden gemaakt. Verplichte mondkapjes zouden de oplossing kunnen zijn. De aanwezige supporters moeten allemaal in het bezit zijn van een mondkapje. Het is nog onduidelijk of het reddingsplan realistisch is, gezien Minister Hugo de Jonge al heeft aangegeven dat er eerst een vaccin beschikbaar moet zijn. Het is hoogstwaarschijnlijk wachten op een vaccin en dat kan minimaal één jaar gaan duren.

Tagliafico vertrekt bij Ajax

Nicolas Tagliafico heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax waarschijnlijk al gespeeld. De Argentijn aast op een nieuw avontuur en mag dan ook vertrekken bij de Amsterdamse club. Vorig jaar zomer was de verdediger al dichtbij een transfer naar Atlético Madrid, maar destijds koos Tagliafico voor een extra seizoen bij Ajax. “Dit jaar ligt alles nog open. We zullen afwachten wat er gebeurt”, aldus Tagliafico. Een van de geïnteresseerde clubs is FC Barcelona, dat een jaar eerder al Frenkie de Jong overnam van Ajax. “Je droomt er altijd van om in de beste competities en bij de beste clubs te spelen. Ajax is een geweldige club, maar de competitie is niet heel sterk”.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.