actueel background image

Volledig nieuw Eredivisie-seizoen mogelijk zonder publiek

07 mei 2020 | 14:22 0

De Eredivisie krijgt dit seizoen geen vervolg meer, maar vanaf 1 september 2020 gaat de bal wel weer rollen! Voorlopig mag er alleen gespeeld worden zonder publiek en dat kan best een tijd gaan duren.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat grootschalige evenementen pas over één jaar of langer weer worden toegestaan. Het gaat hierbij niet alleen om festivals, maar ook om voetbalwedstrijden met publiek. We vertellen je in dit artikel waarom dat zo is.

Wachten op een vaccin

Afgelopen woensdagavond 6 mei 2020 werd er weer een persconferentie gehouden. Er is daarin aangegeven dat er nog geen datum bekend is wanneer evenementen weer kunnen plaatsvinden. Donderdagochtend werd echter bekend dat de grootschalige evenementen pas weer doorgang kunnen vinden als er een vaccin verkrijgbaar is.

Het is vanzelfsprekend een dramatisch scenario voor de profclubs in ons land. Zij zullen veel inkomsten mislopen. ‘Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen. Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel’, aldus De Jonge.

Wanneer komt er een vaccin?

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer er een vaccin beschikbaar zal zijn. Diverse partijen over de hele wereld zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een vaccin tegen het corona-virus. Het kan nog maanden duren voordat er een vaccin is, maar mogelijk ook nog langer dan één jaar. Daarnaast zal er ook wanneer er een vaccin is nog veel tijd overheen gaan voordat het in Nederland kan worden ingezet.

Voorlopig worden de wedstrijden dus nog gespeeld zonder supporters. In de Johan Cruijff ArenA, thuisbasis van Ajax, blijven alle stoeltjes dan ook leeg.

Bundesliga wel hervat

Afgelopen woensdagmiddag werd bekendgemaakt dat de Bundesliga en de 2. Bundesliga wel worden hervat. De eerste wedstrijden staan eind mei al op het programma. De clubs uit de Duitse competities moeten zich wel aan diverse strenge regels houden en de duels worden afgewerkt zonder publiek.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.