actueel background image

Michael de Leeuw maakt droomtransfer

30 mrt 2016 | 06:15 0

Iedere profvoetballer droomt van een mooie transfer, maar voor FC Groningen-speler Michael de Leeuw ligt er een wel heel mooi avontuur in het verschiet. De Leeuw gaat naar de Verenigde Staten en verruilt Groningen voor de Amerikaanse voetbalclub Chicago Fire. Een jongensdroom die uitkomt voor de 29-jarige middenvelder.

Stiekeme droom van De Leeuw

Michael de Leeuw speelde sinds 2012 bij FC Groningen. In 137 wedstrijden kwam hij 55 keer tot scoren. Nu is De Leeuw klaar voor een nieuw avontuur zo laat hij weten op de site van zijn sportmanagement. ”Naar Amerika gaan is een avontuur waar ik stiekem altijd van gedroomd heb”, zegt De Leeuw. ”Ik ben heel benieuwd hoe het is om te spelen in de MLS. Er spelen veel oud-topspelers en de wedstrijden worden gespeeld over een hele continent. Niet met de bus van wedstrijd naar wedstrijd rijden, maar met het vliegtuig.”

Oude bekende voor De Leeuw

Bij Chicago Fire krijgt De Leeuw gezelschap van een oude bekende. Johan Kappelhof speelde in het verleden ook voor FC Groningen en maakte ook de overstap naar de Amerikaanse club. ”Hij vindt dat de mentaliteit bij de club erg goed is”, aldus De Leeuw. ”Alles staat daar in het teken van teamproces en groeien met het team. Wat ik erg leuk vond om te horen was dat Johan zei dat ik erg goed in het team pas. Volgens hem kan de ploeg mij goed gebruiken.”

Snel Gronings afscheid De Leeuw

De Leeuw kan al vrij snel in actie komen in de Verenigde Staten. Als alles volgens plan verloopt is hij vanaf 4 juli speelgerechtigd in de Major League Soccer. Dat betekent dat het FC Groningen op korte termijn gaat verlaten. ”Natuurlijk ga ik mensen missen. Dat is normaal als je dagelijks met mensen van de club werkt. Maar ik weet dat het goed zit en zal Groningen blijven volgen”, sluit een enthousiaste De Leeuw af.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.