actueel background image

LA Galaxy ontwikkelt zich stormachtig

29 mrt 2016 | 20:25 0

Het tijdperk dat alle topspelers in de voetbalwereld in Europa spelen is voorbij. Grote namen als Jackson Martinez en Steven Gerrard kiezen voor een zak met geld en verhuizen naar clubs in China en Amerika. Deze landen zijn tegenwoordig erg in trek doordat er veel geld wordt uitgegeven aan bekende spelers en de bijbehorende salarissen. Een goed voorbeeld is LA Galaxy.

Kersverse Nederlandse aanwinst

LA Galaxy deed de afgelopen seizoenen al goede zaken op de transfermarkt, en dit smaakte naar meer. Voormalig AC Milan-speler Nigel de Jong liet afgelopen januari zijn contract bij de Italiaanse club ontbinden. Kort daarop tekende de geroutineerde middenvelder een contract bij LA Galaxy.

De Amerikaanse grootmacht speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen de San Jose Earthquakes. Nigel de Jong maakte zijn debuut en teamgenoot Robbie Keane was zeer onder de indruk van het spel van de Nederlander. ”De manier waarop hij de bal verovert en dan passt aan Steven (red. Gerrard), Giovanni (red. Dos Santos) of mij. Hij vult kleine ruimtes en schakelt direct. Nigel gaat ongetwijfeld een grote rol spelen bij LA Galaxy.”

Grote namen van weleer

Het aantrekken van grote namen begon in 2007 met het binnenhalen van David Beckham. De Engelsman zorgde ervoor dat LA Galaxy op de kaart werd gezet.

Datzelfde jaar trok de club uit Los Angeles de Nederlander Ruud Gullit aan. LA Galaxy liet bij de presentatie van Gullit weten grootse plannen te hebben. Deze plannen werden helaas niet waargemaakt en op 11 augustus 2008 werd Gullit ontslagen. Zijn vervanger was de Amerikaan Bruce Arena. De oefenmeester is tot de dag van vandaag nog de trainer van LA Galaxy en bezorgde de club al meerdere successen.

Bij het aantrekken van Bruce Arena bleef het niet. LA Galaxy beschikt namelijk ook over een elftal dat prima mee kan draaien in Europa. Namen als Ashley Cole, Steven Gerrard, Jelle van Damme, Mika Väyrynen, Robbie Keane en Giovanni Dos Santos komen tegenwoordig uit voor LA Galaxy.

Met voetbal als groeiende sport in Amerika zijn bovengenoemde voetballers zeker niet de laatsten die in Amerika gaan spelen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.