Lille

Country |
Active in |

Lille

De Franse voetbalclub Lille Olympique Sporting Club komt uit de stad Rijsel. Deze club werd opgericht in 1902 en speelt zijn wedstrijden in de Ligue 1. Alle thuisduels worden afgewerkt in het Stade Pierre Mauroy, dat stadion werd geopend in 2012 en biedt plaats aan ruim 50.000 toeschouwers. Lille OSC werkt met een begroting van 65 miljoen euro.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Lille

Lille OSC beschikt over een goed gevulde prijzenkast. De club won driemaal de landstitel, zes keer de Coupe de France en viermaal de titel in de Ligue 2. De laatste prijs werd gewonnen in 2010/2011, dat was het derde landskampioenschap.

Gouden tijd van Lille OSC

Direct na de Tweede Wereldoorlog wist Lille het landskampioenschap te pakken in de hoogste Franse divisie. Het eindigde in een spannend seizoen op de eerste plaats met een voorsprong van slechts één punt op Saint-Étienne. In de jaren die daarop volgde behaalde de voetbalclub nog meerdere goede resultaten, waaronder een tweede plaats in 1952 achter Nice. In 1954 was het wel weer raak en werd de tweede landstitel uit de clubhistorie gewonnen.

Wederopstanding van Lille

In het seizoen 2004/2005 wist Lille OSC weer geweldig te presteren, na vele moeizame jaren waaronder enkele in de tweede divisie. De ploeg wist beslag te leggen op de tweede plaats in de Ligue 1, achter het destijds ijzersterke Olympique Lyon. Het seizoen daarop overleefde de club de groepsfase van de Champions League niet, waarna het vervolgens al vroegtijdig werd uitgeschakeld in de UEFA Cup (nu ook wel de Europa League) door Sevilla.

En ook in het seizoen 2005/2006 mocht de Lille OSC na een derde plaats weer meedoen in Europa. De Franse club versloeg AC Milan en speelde tweemaal gelijk tegen Anderlecht. In de volgende ronde bleek het tweeluik tegen Manchester United echter het eindstation. Na enkele magere jaren die volgde wist Lille in 2011 beslag te leggen op de landstitel door in de voorlaatste ronde gelijk te spelen tegen PSG.