actueel background image

Leipzig of City naar de kwartfinale van de Champions League?

13 mrt 2023 | 11:18 0

De dinsdagavond is voor Manchester City en RB Leipzig een avond waar veel vanaf hangt. Eén van de twee clubs gaat door naar de kwartfinale van de Champions League. Het wordt nog spannend, want de heenwedstrijd tussen de clubs eindigde in 1-1. Blik met VoetbalUitslagen vooruit op deze Champions League-topper.

Vooruitblik

Beide clubs moeten aan de bak, maar als we het oordeel van de bookmakers aanhouden dan gaat Manchester City door naar de kwartfinales van het miljoenenbal. De Engelse ploeg is duidelijk favoriet en dat is ook terug te zien in de odds. Toch moeten we Leipzig niet onderschatten. De ploeg is duidelijk een underdog, maar dat is ook wat een ploeg gevaarlijk kan maken. Het werd niet voor niets 1-1 in eigen huis. Het zal een nipte overwinning worden, maar wij denken dat Manchester City zich op kan maken voor de kwartfinales.

Manchester City presteert goed in eigen huis

De ploeg uit Manchester heeft mooie statistieken: het verloor geen van zijn laatste negen thuiswedstrijden. Doelpuntenmachine Erling Haaland leek in de heenwedstrijd zijn dag niet te hebben, want hij wist niet te scoren. De 22-jarige aanvaller scoort bijna in iedere wedstrijd en wij verwachten dat hij in eigen huis wel weer een doelpuntje mee weet te pikken. Het kan in deze wedstrijd echt nog alle kanten op. City hoopt in de returnwedstrijd tegen Leizpig ook weer te kunnen beschikken over Kevin de Bruyne. Hij moest het vorige duel missen.

Ook in de Premier League is City in vorm. Het doet nog mee in de race om de landstitel, want het verschil tussen City en koploper Arsenal is slechts vijf punten. Gezien er nog 11 speelrondes gespeeld moeten worden in Engeland, ligt ook daar alles nog open.

Manchester City en RB Leipzig troffen elkaar drie keer eerder. City wist twee duels te winnen, Leipzig één.

De 1-1 smaakt naar meer voor Leipzig

Hoewel het dus in eigen huis een gelijkspel werd, zien de Duitsers dat niet als verlies. Sterker nog, die 1-1 smaakt naar meer. De club weet dat het kan presteren en wil deze zondag dat maar al te graag laten zien. Leipzig had een wisselvallige seizoenstart maar presteert onder huidige coach Marco Rose weer goed. De club gelooft er weer in. Toch zijn de statistieken van de laatste zes wedstrijden wisselvallig. Leipzig won drie keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Tegen Manchester City dus.

Leipzig mist een flink aantal spelers door blessures. Vooral Christopher Nkunku wordt gemist bij de ploeg. De aanvaller was dit seizoen in de Bundesliga al goed voor 12 doelpunten en wist ook in de Champions League al drie keer het net te vinden. Het wordt dinsdag een lastige opgave voor Leipzig. Weet de club stand te houden?

Statistieken

– Manchester City verloor niet in de laatste 8 wedstrijden
– Leipzig wist in 6 opeenvolgende wedstrijden te scoren
– Manchester City wist de nul te houden in 3 opeenvolgende wedstrijden
– De laatste ontmoeting tussen Leipzig en Manchester City eindigde in 1-1
– Manchester City verloor geen van zijn laatste 9 thuiswedstrijden
– Leipzig scoorde in 23 van de 24 wedstrijden minimaal één keer

Laatste onderlinge wedstrijden

Datum
Wedstrijd
Uitslag
22-02-2023
RB Leipzig - Manchester City
1 - 1
07-12-2021
RB Leipzig - Manchester City
2 - 1
15-09-2021
Manchester City - RB Leipzig
6 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.