actueel background image

Kwartfinales in de Coupe de la Ligue 2020

08 jan 2020 | 08:22 0

Coupe de la ligue logoDe Nederlandse voetbalcompetities liggen nog even stil, maar gelukkig is er in het buitenland genoeg te beleven. Woensdagavond 8 januari 2020 staan er weer enkele fantastische bekerduels op het programma in Frankrijk. Olympique Lyon start met een thuisduel tegen Stade Brest, OSC Lille krijgt Amiens op bezoek en Paris Saint-Germain wacht een thuiswedstrijd tegen Saint-Etienne. Bekijk hieronder een korte voorbeschouwing van deze bekerwedstrijden.

 

Olympique Lyon ontvangt Stade Brest (woensdag 18:45 uur)

In de kwartfinale van de Coupe de la Ligue speelt Olympique Lyon een thuiswedstrijd tegen Stade Brest. De ploeg uit Lyon kent een teleurstellend seizoen tot dusverre. Daarentegen zal OL normaliter geen enkele moeite moeten hebben met de aankomende opponent. Het is voor de thuisploeg een uitgelezen kans om via het bekertoernooi toch nog iets moois van het seizoen te maken.

Olympique Lyonnais logo

Vorm

Olympique Lyon is terug te vinden op de twaalfde plaats in de Ligue 1. Dit is zwaar teleurstellend en onder de maat voor een de prestigieuze club. De ploeg moet de rest van het seizoen ook spits Memphis Depay missen, hij is herstellende van een knie operatie. Het bekertoernooi kan alsnog een prijs opleveren, maar dan moet er wel eerst gewonnen worden van Brest. Olympique Lyonnais verloor twee van de laatste acht wedstrijden. Opvallend genoeg moest de Franse topclub in elf van de laatste dertien wedstrijden minimaal één tegentreffer incasseren.

Stade Brest won slechts twee van de laatste elf wedstrijden en zit ook in een klein dieptepunt. De ploeg verloor zes van de laatste negen wedstrijden en speelde de overige drie wedstrijden gelijk. Brest won dan ook geen van de laatste zes duels tegen de club uit Lyon.

Vooruitblik

Olympique Lyon moet proberen nog enige glans te geven aan het verloren voetbalseizoen. De thuiswedstrijd tegen Stade Brest is dan ook de uitgelezen kans om zelfvertrouwen te kweken. Wij zien de thuisploeg met een verschil van minimaal twee doelpunten winnen in de kwartfinale van het bekertoernooi.

Lille OSC krijgt matig Amiens op bezoek (woensdag 21:05 uur)

Lille OSC heeft een grote kans om woensdagavond een halve finale plaats af te dwingen in het Franse bekertoernooi. De topclub speelt een thuisduel tegen Amiens. Lille presteert uitermate goed in thuiswedstrijden, terwijl de bezoekers amper resultaten boekt in uitwedstrijden.

OSC Lille

Vorm

Lille OSC begon weliswaar niet goed aan de competitie, maar staat momenteel op een knappe 4e plaats in de Ligue 1. In de competitie won de ploeg vier van de laatste vijf wedstrijden. Er werd alleen een nederlaag geleden op bezoek bij AS Monaco. Lille OSC verloor dit seizoen geen enkel thuisduel en wist in vier van de laatste vijf thuiswedstrijden het eigen doel schoon te houden. Slechts in vier van de laatste tien thuiswedstrijden moest het een tegentreffer toestaan.

Amiens lijkt rijp voor de slacht en moet dit seizoen strijden tegen directe degradatie uit het hoogste niveau. De bezoekende ploeg won geen van de laatste zes wedstrijden, het speelde één keer gelijk en ging in de overige duels onderuit. In de laatste zes duels moest Amiens 18 keer de bal uit het eigen doel vissen. Amiens verloor de laatste vier uitwedstrijden.

Vooruitblik

Lille OSC zal de volgende ronde bereiken en hoeft daarvoor niet eens zeer goed voor de dag te komen. Amiens beschikt niet over voldoende kwaliteiten om het de thuisploeg lastig te maken. Een kleine overwinning voor Lille lijkt dan ook waarschijnlijk.

Paris Saint-Germain tegenover Saint-Etienne (woensdag 21:05 uur)

In de Coupe de la Ligue kan ook Paris Saint-Germain zich plaatsen voor de halve finale. De Franse topploeg hecht de laatste seizoenen een grote waarde aan het bekertoernooi en zal ook nu met een sterk elftal aantreden. PSG is ook de grote favoriet om het toernooi op zijn naam te schrijven.Paris Saint Germain logo

Vorm

Paris Saint-Germain is een klasse apart in Frankrijk. Er is geen enkele andere club die het PSG lastig kan maken. De voetbalclub uit Parijs lijkt ook dit seizoen met grote afstand de landstitel te gaan winnen. PSG kwam in de eerste 18 competitieduels al 43 keer tot scoren en incasseerde slechts 10 tegentreffers. Paris Saint-Germain won 13 van de laatste 15 duels en komt de laatste weken bijzonder eenvoudig tot scoren.

Saint-Etienne is al jaren een degelijke middenmoter in de Ligue 1. De ploeg heeft altijd veel moeite in de wedstrijden tegen de regerend landskampioen. Eerder dit seizoen won PSG nog met 0-4 op bezoek bij Saint-Etienne. Daarnaast verloor de ploeg ook de laatste twee uitduels op bezoek bij Paris Saint-Germain met ruime cijfers (4-0, 3-0).

Vooruitblik

Paris Saint-Germain wist in vijf van de laatste zes seizoenen de Coupe de la Ligue te winnen. Dit toont eens te meer aan dat PSG het toernooi serieus neemt. Daarnaast scoort de thuisploeg eenvoudig en wint het normaliter met ruime cijfers van Saint-Etienne. Wij verwachten dan ook minimaal drie doelpunten van PSG.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de ligue 1 is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.