actueel background image

Krakers in de kwartfinale van de DFB Pokal

04 apr 2023 | 13:27 0

In Duitsland beginnen ze deze week aan de kwartfinale van de DFB Pokal. Hierin speelt de gehele top zes van de Bundesliga onderling tegen elkaar en is er slechts één ploeg over die uitkomt op een lager niveau. Een korte vooruitblik.

Freiburg - Frankfurt overzicht

Frankfurt moet rug rechten

Eintracht Frankfurt zit in een hele lastige fase. De ploeg ging voor de winterstop als een speer, maar heeft te maken met een fikse terugval. Vrijdag werd er in de Bundesliga opnieuw niet gewonnen van een laagvlieger. In Frankfurt hield VfL Bochum de thuisploeg op 1-1. Dinsdag moeten zij zich op zien te richten in de kwartfinale van de beker wanneer Union op bezoek komt.

Union kruipt na een minder fase juist weer omhoog. Waar Frankfurt al acht wedstrijden op rij niet won, daar heeft Union de winning mood juist weer gevonden. De afgelopen twee wedstrijden werden allebei gewonnen. Waaronder de competitiewedstrijd tegen Frankfurt. Union is dan ook favoriet.

Dinsdag 18:00 uur: Eintracht Frankfurt – 1. FC Union Berlin

Freiburg droomt van een stunt

SC Freiburg heeft meest vervelende loting die ze zich konden wensen. Uit de koker kwam een uitwedstrijd tegen Bayern München rollen. Freiburg weet dat het een haast onmogelijk opgave gaat worden. In de competitie verloren zij namelijk met liefst 5-0 op bezoek bij Der Rekordmeister en ook in eigen huis ging het niet heel lekker. Toen werd het 1-4.

Maar het blijft bekervoetbal en bij bekervoetbal horen stunts. Freiburg reist dan ook vol goede moed af naar de Allianz Arena. Bayern zal ongetwijfeld ook met veel vertrouwen aan de start verschijnen. Zij staan sinds dit weekend weer bovenaan in de Bundesliga. Concurrent Borussia Dortmund werd zaterdag namelijk in een onderlinge strijd om de koppositie met 4-2 aan de kant gezet.

Dinsdag 20:45 uur: FC Bayern München – SC Freiburg

Verrassende kwartfinale

In Nürnberg staat er een verrassende kwartfinale op het programma. FC Nürnberg speelt in eigen huis tegen VfB Stuttgart. Stuttgart staat laatste in de Bundesliga, maar is toch favoriet om de halve finale te bereiken. Nürnberg speelt namelijk een niveau lager en heeft ook geen al te best seizoen. Zij staan dertiende en strijden zelfs tegen degradatie richting de 3. Liga. Voor beide ploegen geldt dat succes in de beker een enorme boost kan geven aan het seizoen.

Woensdag 18:00 uur: 1. FC Nürnberg – VfB Stuttgart

Dortmund wil zich herstellen

Borussia Dortmund kreeg zaterdag een dreun te verwerken. Als koploper gingen zij op bezoek bij Bayern München, maar al voor rust was er verloren. In de beker wacht nu RB Leipzig. Ook geen makkie, maar wel een mooie kans op herstel. Met de steun van ruim 80.000 fanatieke supporters moet dat lukken zou je denken.

Zeker nu RB Leipzig in een extreem slechte vorm verkeert. Na de 7-0 oorwassing in de Champions League op bezoek bij Manchester City, werd er ook in de Bundesliga twee keer op rij verloren. Eerst op bezoek bij degradatiekandidaat VfL Bochum en dit weekend werd er in eigen huis zelfs met 0-3 in eigen huis tegen FSV Mainz. Dortmund is dus ondanks de nederlaag in München dé favoriet.

Woensdag 20:45 uur: Borussia Dortmund – RB Leipzig

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.