actueel background image

Koploper Arsenal treft thuis de verrassende nummer drie

02 jan 2023 | 14:15 0

Het voetbalgeweld is in Engeland in volle hevigheid weer losgebarsten. De ene na de andere wedstrijd wordt gespeeld. Deze week staat er in de Premier League een doordeweekse speelronde te wachten. Koploper Arsenal neemt het dinsdagavond thuis op tegen de verrassing van de competitie, Newcastle United.

Vooruitblik

Arsenal staat momenteel met ruime voorsprong aan kop van de competitie. Tegenstander Newcastle United doet ook bovenin mee en staat derde.

Beide ploegen speelde in het verleden vaak tegen elkaar. Van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen won Arsenal er vier. Newcastle United won één van deze vijf wedstrijden. Dit was de laatste keer dat de teams tegen elkaar speelde, in mei 2022. Voor deze wedstrijd is koploper Arsenal favoriet.

Arsenal wil voorsprong verder uitbouwen

Arsenal heeft het jaar goed afgesloten. De twee wedstrijden na de hervatting van de competitie wonnen The Gunners overtuigend. Eerst werd West Ham United met 3-1 verslagen en afgelopen weekend werd de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion FC met 2-4 gewonnen.

Arsenal doet het dit seizoen verrassend goed. Het elftal van trainer Mikel Arteta wint de ene na de andere wedstrijd. Het team kent geen uitgesproken topspelers, maar Arteta weet zijn spelers wel optimaal te laten spelen als team. Drie spelers uit de selectie scoorde al zeven keer, namelijk Saka, Odegaard en Martinelli. Daarnaast scoorde Jesus en Nketiah al vijf keer. Iedereen pikt zijn goals mee en het teambelang staat voorop bij Arsenal.

The Gunners staan na zestien gespeelde wedstrijden ruim aan kop. De ploeg heeft al 43 punten verzameld, scoorde 40 keer en kreeg slechts veertien goals tegen. Het gat met nummer twee Manchester City is opgelopen naar zeven punten, terwijl tegenstander Newcastle United negen punten achterstand heeft. Als de ploeg deze trend doorzet, kan het zomaar zijn dat Arsenal voor het eerst sinds 2004 weer kampioen van Engeland wordt.

Kan Newcastle United ook tegen de koploper verrassen?

Newcastle United speelde na het WK zijn eerste officiële wedstrijd in de achtste finale van de League Cup. Deze werd met 1-0 gewonnen van Bournemouth. Op Boxing Day werd bij de hervatting van de Premier League met 3-0 gewonnen van Leisester City. Afgelopen zaterdag wisten The Magpies niet te winnen tegen Leeds United, de wedstrijd eindigde in 0-0.

Sinds oktober 2021 is de club uit Newcastle in handen van de steenrijke investeringsgroep Public Investment Fund uit Saudi-Arabië. Hierdoor heeft de club veel topspelers kunnen kopen zoals Trippier, Isak en onze landgenoot Botman. Het effect is gelijk zichtbaar, want de ploeg doet het dit seizoen uitstekend en staat momenteel derde. Het houdt ploegen als Manchester United, Chelsea FC, Liverpool FC en Tottenham Hotspur achter zich.

The Magpies hebben tot nu toe in zeventien wedstrijden 34 punten verzameld. De ploeg scoorde al 32 keer en kreeg nog maar elf doelpunten tegen. Dit is het minste aantal tegendoelpunten van alle teams in de Premier League. Newcastle ligt momenteel op koers voor één van de vier directe tickets voor de Champions League.

Statistieken

– Arsenal staat momenteel eerste met 43 punten.
– Arsenal won vier van de laatste vijf ontmoetingen met Newcastle United.
– Arsenal heeft zeven punten voorsprong op Manchester City.
– Arsenal lijkt voor het eerst sinds 2003/2004 weer op weg naar het kampioenschap.
– Newcastle United staat op de derde plek met 34 punten.
– Newcastle United won de laatste keer dat het tegen Arsenal speelde met 2-0.
– Newcastle United kan bij winst op Arsenal het verschil in punten terugbrengen van negen naar zes punten.
– Newcastle United staat momenteel op de plek die directe toegang geeft tot het hoofdtoernooi van de Champions League.

Onderlinge resultaten

16-05-2022
Newcastle United – Arsenal
2 - 0
27-11-2021
Arsenal – Newcastle United
2 - 0
02-05-2021
Newcastle United – Arsenal
0 - 2
18-01-2021
Arsenal – Newcastle United
3 - 0
09-01-2021
Arsenal – Newcastle United
2 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.