actueel background image

Keuken Kampioen Divisie op de maandagavond 10-2-20

10 feb 2020 | 12:28 0

Nederland was afgelopen zondag in de ban van storm Ciara. Alle voetbalwedstrijden werden afgelast door de KNVB, zowel de professionele voetbalduels als de amateurwedstrijden. De duels op de maandagavond 10 februari 2020 lijken vooralsnog gewoon door te gaan. Diverse belofte elftallen komen in actie. Jong FC Utrecht speelt een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax, Jong AZ krijgt FC Volendam op bezoek en Jong PSV speelt een thuisduel tegen het sterke De Graafschap. Bekijk hieronder de voorbeschouwingen van deze drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Alle drie de wedstrijden starten om 20:00 uur.

Jong FC Utrecht – Jong Ajax

De afgelopen twee seizoenen waren de ontmoetingen tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax erg vermakelijk. Een doelpuntengala lijkt deze maandagavond niet uitgesloten. Jong Ajax maakt dit seizoen wederom kans op de titel. Hoogstwaarschijnlijk zal Jong FC Utrecht gebruik gaan maken van veel basisklanten uit de eerste ploeg, aangezien de wedstrijd van het eerste elftal werd afgelast. Krijgen de Amsterdamse beloften het voor elkaar om drie punten te pakken in Utrecht?

Vorm

Jong FC Utrecht leek bij voorbaat de underdog, maar mogelijk dat de afgelasting van zondagmiddag daar verandering in brengt. Diverse belangrijke spelers uit het eerste elftal krijgen maandagavond de kans om minuten te maken. Het is voor de supporters te hopen dat het om verdedigers gaat, aangezien Jong FC Utrecht dit seizoen al 37 tegendoelpunten moest incasseren. In vier van de laatste vijf wedstrijden van Jong FC Utrecht kwamen beide clubs tot scoren. Gemiddeld incasseerden de beloften van Utrecht over de laatste tien wedstrijden maar liefst twee tegendoelpunten per duel.

Jong Ajax trekt de lijn van het eerste elftal door en komt eenvoudig tot scoren. De Amsterdammers kwamen 64 keer tot scoren in de laatste 24 duels. Jong Ajax won eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 4-0. In de laatste drie duels tegen de beloften van FC Utrecht scoorde Jong Ajax ook steeds minimaal drie doelpunten.

Vooruitblik

Jong Ajax staat een stuk hoger op de ranglijst, heeft veel scorend vermogen en beschikt over een sterkere selectie. Het kan dan ook haast niet anders dan dat Jong Ajax met een ruim verschil gaat winnen. Het is alleen de vraag welke spelers uit het eerste elftal van FC Utrecht bij het tweede elftal gaan aansluiten.

Jong AZ – FC Volendam

Jong AZ staat op de 14e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 24 punten. FC Volendam staat op de 3e plaats met 49 punten. De bezoekers kunnen bij een overwinning het gat met koploper Cambuur Leeuwarden terugbrengen naar twee punten. Eenvoudig wordt het maandagavond niet voor de bezoekers, aangezien Jong AZ verreweg de meeste punten op eigen terrein weet te behalen.

Vorm

Jong AZ kent een opmerkelijk wisselvallig seizoen. De ene week speelt het team de sterren van de hemel en de andere week gaat het kansloos onderuit. In de laatste vijf wedstrijden moest Jong AZ maar liefst 13 tegendoelpunten toestaan. In eigen huis is het wel een ander verhaal. In Alkmaar werden vier van de laatste vijf competitieduels gewonnen. Het eerste elftal komt aankomende woensdag in actie, dus het is nog maar de vraag of er veel eerste elftalspelers aansluiten bij de selectie van de beloften.

FC Volendam doet mee om de titel en kan de eerste plaats al bijna ruiken. Er moet dan wel gewonnen worden in Alkmaar. FC Volendam zal met zelfvertrouwen afreizen naar Alkmaar, daar de ploeg 12 van de laatste 13 duels wist te winnen. Het enige duel dat niet werd gewonnen eindigde in een gelijkspel tegen De Graafschap.

Vooruitblik

De bezoekende ploeg zit in een geweldige flow en zal de stijgende lijn graag door willen zetten. Wij verwachten dan ook dat FC Volendam de winst gaat pakken bij Jong AZ. Dit gebeurt hoogstwaarschijnlijk in een doelpuntrijk duel met minimaal vier treffers.

Jong PSV – De Graafschap

In de 25e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt Jong PSV een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Jong PSV staat op de 16e plaats met 20 punten, terwijl De Graafschap op de 4e plek staat met 47 punten. De beloften van PSV maken een zware tijd door. Jong PSV wist maar één van de laatste acht wedstrijden te winnen. De Graafschap doet het beter met drie overwinningen uit de laatste vijf wedstrijden.

Vorm

Jong PSV speelt een verloren seizoen en staat op een teleurstellende 14e plaats. In de laatste vijf duels wist de ploeg dan ook slechts vier punten bij elkaar te sprokkelen. In de laatste zes thuisduels speelde Jong PSV driemaal gelijk. De beloften wisten wel knap het sterke Jong Ajax op een gelijkspel te houden. De talenten uit Eindhoven kregen dit seizoen al 46 tegendoelpunten te verwerken.

De Graafschap strijd ook dit seizoen weer voor promotie en een play-off ticket lijkt binnen handbereik. De eerste plaats was ook een mogelijkheid geweest als de ploeg in uitduels beter voor de dag was gekomen. In de laatste zes uitduels won De Graafschap slechts één keer. En de uitwedstrijden bij Jong PSV zijn ook altijd een probleem voor de club uit Doetinchem. In de laatste vier uitduels bij Jong PSV won De Graafschap slechts één wedstrijd.

Vooruitblik

Jong PSV moet niet worden onderschat in het duel tegen De Graafschap. De bezoekers hebben het traditiegetrouw lastig op De Herdgang. Een gelijkspel lijkt dan ook voor de hand te liggen.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.