actueel background image

ADO-aanwinst Jonathan Mulder: “Mijn persoonlijke doel is om iedere dag beter te worden”

08 apr 2020 | 08:26 0

ADO Den Haag versterkte zich afgelopen maandag 6 april 2020 met Michaël en Jonathan Mulder. De 18-jarige Jonathan komt over van AZ en tekende een contract tot de zomer van 2021 bij ADO Den Haag. De middenvelder speelde afgelopen seizoen voor AZ Onder 19. Jonathan: “Ik ben superblij en trots met mijn transfer naar ADO Den Haag. ADO is toch één van de mooiste clubs van Nederland. Het nieuwe beleid van ADO legt meer de nadruk op de jeugd. Dat heeft mij doen besluiten om de overstap naar Jong ADO Den Haag te maken”.

Weinig kansen bij AZ

De transfer kwam niet geheel onverwachts, aangezien AZ niet langer meer over een Onder 19 en Onder 21 team beschikt. “Ik heb zeer goede gesprekken gehad met Paul Brandenburg en mijn trainer Robert Fransen. De kans op speelminuten zou moeilijk worden en dan moet je gewoon een beslissing nemen”. Jonathan Mulder zal zich volgend seizoen eerst moeten gaan bewijzen in het belofteteam van de Haagse club. “Het uiteindelijke doel van mij en de club is natuurlijk dat ik doorstroom naar het eerste elftal. Ik verwacht een goede periode, waarin ik mij sterk ga ontwikkelen. Mijn opleiding bij AZ zal mij zeker helpen om succesvol te worden bij ADO Den Haag”, aldus Jonathan.

Champions League droom

De centrale middenvelder beschikt over een dubbele nationaliteit en is jeugdinternational van Israël. Het talent heeft als ultiem doel om ooit in de Champions League bewonderd te kunnen worden. “Mijn persoonlijke doel als voetballer: met hulp van de ADO-staf iedere dag beter worden. Ik hoop bij ADO Den Haag enkele mooie jaren te hebben en ooit een transfer te kunnen maken naar een Champions League club”.

Oudere broer Michaël maakt ook de overstap naar ADO Den Haag

ADO Den Haag wist gelijktijdig ook Michaël Mulder te contracteren. De 19-jarige broer van Jonathan speelde in de laatste maanden voor het Israëlische Maccabi Petah Tikva, maar is afkomstig van FC Utrecht. De broers speelden in hun vroege jeugd voor AFC, maar speelde geen minuut samen in één team. “We zien er allebei naar uit, omdat wij elkaar al meer dan 10 jaar buiten het veld in alles stimuleren. Dat kunnen wij nu op het veld gaan doen, lijkt mij echt op”, zegt Jonathan Mulder.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.