actueel background image

Dit IJslandse record wordt NOOIT verbroken!

30 mrt 2016 | 08:17 0

Waar IJsland weinig kans leek te hebben tegen Cristiano Ronaldo en co., speelde het in de eerste wedstrijd op het EK verrassend gelijk (1-1). Een knappe prestatie van de IJslanders, maar dit was niet het enige. Zo heeft IJsland tegen Portugal ook geschiedenis geschreven met een record dat NOOIT meer verbroken kan worden.

Recordson voor IJsland!

Tijdens EURO 1964 bleek het Deense elftal uitgerust te zijn met maar liefst 10 spelers waarvan de achternaam eindigde op ‘sen’. Dit is natuurlijk al bizar, maar het kan dus blijkbaar nog gekker. Bij de wedstrijd tussen IJsland en Portugal op het huidige EK, stonden er maar liefst 11 spelers van IJsland in het veld waarbij de achternaam eindigt met ‘son’, een absoluut record.

Maar dat het nóg gekker kan, bewijst de gehele selectie van de IJslanders op dit EK in Frankrijk. Liefst 22 spelers van de 23 hebben een achternaam eindigend op ‘son’. De enige speler die niet een dergelijke achternaam heeft is voormalig Chelsea-speler Eidur Gudjohnsen, wat scheelt het weinig!

IJsland massaal naar Frankrijk

Hoe knap het gelijke spel is blijkt ook als je kijkt naar het inwonersaantal van IJsland. In dit land wonen slechts 330.000 mensen. Liefst 8% van de bevolking was aanwezig in Saint-Etienne om hun landgenoten aan te moedigen. Je kunt je er bijna geen voorstelling van maken, maar het laat zien hoe het voetbal is gaan leven in IJsland de laatste jaren.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.